Hlavní obsah

Potvrdí Feyenoord roli favorita?

Dvacáté kolo nizozemské Eredivise dnes otevře souboj třetího s posledním. Až na samém chvostu tabulky se momentálně nachází Excelsior, který změří síly v rotterdamském derby s Feyenoordem.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Excelsior se loni sice vrátil po třech letech mezi elitu, ale bez nikterak vysokých ambicí, což potvrdil 16. příčkou, díky které musel do baráže. V té však uspěl a udržel si tak prvoligovou příslušnost. V probíhající sezoně však neprokazuje zlepšení a i letos tak bude pravděpodobně do posledních kol bojovat o udržení. Jak už bylo zmíněno, v tuto chvíli náleží Kralingers až poslední příčka tabulky, ale své naděje jistě stále neskládají, nýbrž na nesestupovou příčku ztrácejí pouhé dva body.

Tuto ztrátu mohou smazat už dnes v duelu s Feyenoordem, což však nebude pro svěřence trenéra Tona Lokhoffa nic jednoduchého. „Na první pohled to vypadá, že by jsme měli prohrát, ale jsme schopní vyhrávat i takovéto zápasy, což jsme minulý měsíc potvrdili v zápase s Ajaxem,“ ohlédl se kouč domácích za předvánočním duelem, ve kterém jeho hráči dokázali porazit slavný celek z hlavní holandské metropole. Červenočerní se dnes budou muset obejít bez zraněných Eldridga Rojera, Damiena Hertoga, Rene van Dierena a Koena Stama. Nejisté jsou navíc starty trojice Sebastian Pardo, Jeffrey Altheer a Sebastiaan Steur.

Těchto absencí dnes bude Feyenoord jistě chtít využít a třemi body se dotáhnout na samé čelo tabulky. V poslední době má však celek z Rotterdamu horší formu, když nejdříve remizoval v Heerenveenu a následně doma podlehl PSV. „Postrádali jsme sílu a houževnatost,“ konstatoval po zápase kouč Bert van Marwijk.

„V týdnu hráči pracovali velmi dobře a jsem si jistý, že naše hra bude nyní lepší,“ doufá trenér Feyenoordu, který dnes může počítat s uzdraveným Andwelem Slorym. Nejistý je však start Henka Timmera, jehož případně nahradí jeden z dvojice Erwin Mulder - Sherif Ekramy.

Feyenoord je sice na Verzekeringen stadionu hostem, ale i tak je považován za favorita s kursem 1.40. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 4.00 rovné a vítězství domácích s kursem 6.85.

Reklama