Hlavní obsah

Nymburk podpoří ojedinělá kulisa

Ať už dnes zápas Nymburk - Dynamo Moskva skončí jakkoli, jedno je jasné - ČEZ aréna v Pardubicích zažije rekord v počtu diváků přihlížejících na domácí půdě českému basketbalovému klubu. Do města perníku se totiž chystá 10 tisíc diváků a ohrožena je maximální kapacita - 10 200 míst.

Článek

Nymburk vstoupil do letošních evropských bojů zápasem s CZ Bělehrad, a i když podal velmi dobrý výkon, nakonec prohrál v prodloužení. Druhý zápas sehráli Středočeši na půdě Boloni, ale ani tam vyhrát nedokázali. Na třetí pokus už to však vyšlo. Svěřenci trenéra Muli Katzurina otočili vývoj zápasu s Panelliniosem Atény a v pardubické ČEZ aréně mohla vypuknout vlna radosti. Neméně jí bylo týden poté, jelikož nymburští poměrně jednoduše přehráli belgický Telindus Oostende a připsali si do tabulky skupiny F další vítězství.

Následující zápas čekal Nymburk na palubovce silného Dynama Moskva, kde se potvrdily předzápasové úvahy a český tým prohrál 83:94. Třetí vítězství však přišlo hned vzápětí, když Středočeši nečekaně dominovali v Bělehradu - domácí Crvenou Zvezdu porazili o 22 bodů. Tento výsledek v posledním zápase roku 2007 potvrdili v Pardubicích s Boloňou, kterou porazili s přehledem o 12 bodů. Zvítězit nymburští dokázali i v Aténách s Panelliniosem. Před týdnem však prohráli v Oostende, čímž ztratili jistotu postupu ze třetí příčky.

Nymburk má stále vše ve svých rukou, ale soupeř v podobě Dynama Moskva není nic líbivého. „Myslím, že jsme nemohli mít lepšího soupeře na poslední zápas ve skupině než je Dynamo Moskva. Je to jeden z kandidátů na vítězství celého ULEB Cupu, patří mezi nejdražší a nejatraktivnější kluby v celé soutěži. Dynamo k nám přijíždí se svou soupiskou v plné síle a já si jsem jistý, že se v úterní podvečer v pardubické aréně odehraje velký basketbalový svátek a diváci budou mít nádherný zážitek,“ konstatoval kouč Muli Katzurin.

Slova nymburského kouče mají jistě své opodstatnění. Dynamo Moskva totiž patří ke špičce prestižní ruské ligy a jeho roční rozpočet 400 miliónů by s přehledem pokryl celou českou basketbalovou ligu. Předloni dokázalo v ULEB Cupu triumfovat a letos prozatím nevede nijak hůře. Postup z první příčky základní skupiny má už dlouhou dobu zajištěný. Přesto i toto mužstvo je k poražení, což dokládá prohra Dynama v Oostende.

„Dynamo je silnější tým a tak musíme být více odhodlaní vyhrát a o vítězství se poprat. Motivace nám rozhodně nechybí, v průběhu sezóny podáváme dobré výkony a hráči se budou při tomto utkání snažit ukázat v tom nejlepším možném světle a potvrdit ty dobré výkony,“ dodal kouč Katzurin.

I když bude mít Nymburk opravdu velkolepé domácí prostředí, bookmakeři společnosti bwin favorizují Moskvany s kursem 1.50. Nymburk rozhodně není bez šancí, a jste-li názoru, že v Pardubicích vyhraje, pak je kurs 2.40 nabízen právě pro vás.

Reklama