Hlavní obsah

Washington stoupá vzhůru

Pouhé tři zápasy nabízí středeční program v NHL. Nejvíce klubů se dostane do hry z centrální divize. St. Louis cestuje do kanadského Vancouveru. Detroit pokračuje bez jediného dne odpočinku v cestování po pacifické divizi a dnes si zopakuje loňské konferenční finále na ledě Anaheimu. V mezikonferenčním duelu Toronto hostí hokejisty z Washingtonu.

Článek

Domácí klub z kanadského města se dostal v polovině prosince do útlumu, během něhož vyhrál dva ze třinácti zápasů. Po více než měsíci nepřepustilo Toronto soupeři jediný bod ovšem až v polovině ledna. Jedním z důvodů velmi špatných výsledků v uvedeném období mohl být fakt, že mužstvo sehrálo naprostou většinu utkání venku. Toronto vstřelilo pouze dvakrát více než dva góly. V brance se od poloviny prosince do poloviny ledna objevili tři brankáři, ale jistotou pro spoluhráče nebyl žádný z nich. Až minulý týden se Toronto dočkalo tří výher v řadě, při nichž byl v brance vždy Toskala. Ani tento náznak obratu nezachránil křeslo generálnímu manažerovi, který byl včera odvolán, protože vše nasvědčuje tomu, že klub se ani ve třetí sezóně po výluce nepodívá do play off.

Washington po velmi špatném začátku začal poprvé sezónu zachraňovat v první polovině prosince. Další výsledkový vzestup přišel po Vánocích. Za uplynulé čtyři týdny nebodoval v pouhých dvou zápasech z dvanácti, čímž se dostal do hry o čelo nejslabší divize v soutěži. V minulých deseti dnech se častěji stavěl do branky Johnson. Kölzig při svých posledních dvou startech obdržel dohromady devět gólů a jeho postavení jedničky je tedy otřeseno. V útoku se Washington musí obejít bez velké letní posily Nylandera, který však má v záporném smyslu slova vyšší +/- hodnocení než počet vstřelených branek. V pravou chvíli se naopak uzdravil a do střelecké formy dostal Sjomin. V obraně chybí zkušený Pothier. Washington bude chtít dnes navázat na dobré využívání přesilovek, kterým se prezentuje od začátku minulého týdne.

Kluby se již zítra utkají v opačném gardu znovu. Bookmakeři bwin dnes favorizují domácí celek. Na výhru Toronta vypsali kurs 2,2 . Hostující klub přijede s trenérem, který se takto vrací do města, v němž vyrostl a hrál hokej. Washington je zvyklý na ledě dnešního soka jednou za sezónu bodovat, což prokázal i na konci října, kdy odtud odjel s vysokou výhrou. Dnes může dvoubodový úspěch v normální hrací době zopakovat v kursu 2,6 .

Reklama