Hlavní obsah

Detroit nastupuje proti oblíbenému soupeři

Zámořská NHL po krátkém odpočinku vyplněném exhibicí včera vstoupila do své další fáze. Pittsburgh pokračuje v cestování bez své největší hvězdy do Atlanty. San Jose zakončí krátkou návštěvu Kanady v severozápadní divizi na ledě Calgary. Minnesota hostí svého přemožitele z minulého play off z Anaheimu. Detroit se chystá na Phoenix.

Článek

Domácí klub panuje přesvědčivě celé lize a ještě více dominuje ve vlastní konferenci. All-star game se o víkendu zúčastnili tři hokejisté Detroitu doplnění trenérem Babcockem. Osgood obdržel v zápase nejvíce branek ze všech šesti gólmánů, kteří se postupně objevili na ledě. Hašek naopak měl čas na odpočinek a oslavu včerejších narozenin. Trenér přesto naznačil, že by dnes měl chytat Osgood. Příznivou zprávou pro Detroit je, že by se již na ledě mohl objevit v zápase útočník Zetterberg, který si i přes několikerou absenci udržel první pozici v klubovém kanadském bodování. Mužstvo by jeho návrat jistě uvítalo i se zřetelem k tomu, že by potřebovalo zlepšit hru v početní výhodě. Při přesilových hrách se klubu v lednu příliš nedaří.

Kojoti vyslali do víkendové exhibice v tomto směru již ostříleného obránce Jovanovskiho. Ostatní hráči klubu se mohli plně soustředit na náročný přechod z ledna do února, při němž je čeká pět zápasů v řadě u rozličných soupeřů. Phoenix zvládl dobře přelom roku, který díky pěti výhrám přeměnil v zatím nejlepší období této sezóny. První polovina ledna se mužstvu vedenému nejlepším hokejistou historie Gretzkym vůbec povedla, protože nebodovalo pouze ve dvou ze šesti zápasů. Významnou roli v celém měsíci hraje dobré využívání přesilových her. K vítězstvím Phoenixu většinou spolehlivým výkonem přispívá v listopadu příchozí brankář Bryzgalov. Pokud spoluhráči vstřelí alespoň tři branky, klub si může být téměř jist výhrou. V tabulce pacifické divize se již vcelku zřetelně vzdálil od posledního místa a díky menšímu počtu odehraných zápasů může hledět i docela směle vzhůru.

Bookmakeři bwin přesto vidí dnešní duel jako vcelku jasnou záležitost. Detroit dle nich pohodlně vyhraje v kursu 1,55 . Domácí klub vskutku hraje v lednu ve vlnách. Čtyři výhry následovaly tři prohry, ale nyní již opět čtyřikrát za sebou bral dva body. Hosté hrají venku velmi dobře, nasbírali tam podstatně více bodů než před svými diváky. Phoenix začal ve stejném duchu včera i své nynější cestování. S dnešním sokem ale hosté prohráli sedm zápasů v řadě. Dnes si lze na jejich výhru vsadit v kursu 4,7 .

Reklama