Hlavní obsah

Tottenham změří síly opět s Manchesterem

Není tomu ani týden, co na sebe tyto dva celky narazily. Ze 4. kola FA Cupu vyšel vítězně Manchester, který v domácím prostředí zdolal Tottenham 3:1. Dnes bude zápas hostit londýnský stánek White Hart Line a domácí touží po odvetě.

Článek

Ještě před prvním střetnutím s United zdolali Spurs Sunderland 2:0 a následně v semifinále Carling Cupu rozstříleli kanonýry z Arsenalu 5:1. Nabitý program Premier league pokračoval i uprostřed tohoto týdne a Tottenham z něj vytěžil bod za bezbrankovou remízu s Evertonem.

Bývalý trenér Sevilly Juande Ramos je v týmu Kohoutů od října a jeho trenérský rukopis se pomalu začíná projevovat. Španělský kouč nebyl spokojený především s defenzivní hrou svého mužstva a tak v zimním přestupovém termínu přivedl hned několik obránců. Premiéru proti Evertonu si odbyl bývalý bek Middlesbrough Jonathan Woodgate. V dnešním duelu by měl debutovat 31letý obránce Gilberto, který přišel z Herthy Berlín a s ním také Alan Hutton dříve působící v Glasgow Rangers.

„Hodně rozhodující bylo setkání s trenérem, který mi nastínil jeho další plány. Za Rangers jsem odehrál mnoho sezon a nebylo lehké odejít. Myslím si, že mé rozhodnutí bylo správné. Vždyť Premier league je jedna z nejlepších lig na světě,“ dodává 23letý skotský reprezentant. Mužstvo kohoutů naopak opustil Jermain Defoe, který odešel do konkurenčního Portsmouthu. V útoku domácích již tradičně nastoupí obávané duo Robbie Keane - Dimitar Berbatov.

Manchester zaslouženě vévodí tabulce anglické nejvyšší soutěže a klade si jenom ty nejvyšší cíle. Rudí ďáblové zvítězili v devíti z posledních deseti ligových utkání. V měsíci lednu zdolali United postupně Birmingham, Newcastle, Reading a Portsmouth s úctyhodným skóre 11:0. Tým pod taktovkou trenéra Fergusona zdolal Pompeys hlavně díky dvěma brankám Cristiana Ronalda, který je s 16 trefami nejlepším střelcem celé soutěže.

„Naše obrana je často nedoceňována. Defenzivní úkoly plníme ještě lépe než v loňské mistrovské sezoně, když jsme inkasovali 27krát,“ dodává kouč Ferguson, jehož tým letos prozatím inkasoval pouhých 11 branek.

Do souboje proti Spurs nastoupí opět duo Ryan Giggs - Owen Hargreaves, kteří zápas s Portsmouthem sledovali jenom z lavičky. Proti Pompeys pouze střídal Carlos Tevez a i on by měl proti Spurs hrát od úvodního hvizdu. Na marodce hostí zůstávají Louis Saha (koleno) a Gary Neville (kotník).

Na vítězství Tottenhamu vypsala sázková kancelář bwin kurs 4.00 rovné. Favoritem je pochopitelně Manchester United s kursem na výhru 1.85. Pokud si myslíte, že utkání skončí remízou, je tu pro vás kurs 3.25.

Reklama