Hlavní obsah

V NHL se i dnes hraje

V úterý bude nejprve pozornost upřena na závěr přestupového období, ale dostane se i na celkem osm zápasů. St. Louis se vrací domů, k zápasu s Dallasem. Atlanta může v případě výhry v Montrealu jít v tabulce jihovýchodní divize před dva soupeře. Nejsnadnější vstupenku do play off ale zatím drží Carolina hostící New Jersey.

Článek

Domácí klub patří od počátku roku na zatím poměrně tichém přestupovém trhu k nejaktivnějším. Carolina si zajistila několik výběrů do budoucích draftů, ale jinak mění obvykle jedna ku jedné. Před čtrnácti dny propustila dva zkušené hráče. Oba byli pamětníky předloňského vítězství ve Stanley cupu a jeden z nich patřil i letos k nejlepším střelcům klubu. Zatímco příchozí obránce Corvo zapadl do mužstva dobře a daří se mu nejen v přesilovkách, útočník Eaves nový dres zřejmě oblékne kvůli zranění poprvé až během tohoto týdne. Zdravotních problémů je v kádru Caroliny ovšem mnohem více. V obraně delší dobu chybí dva hráči a dnes není navíc jistý start Wesleyho. V útoku je nejbolestnější ztráta veterána Brind'Amoura. I bez něj se ale mužstvu podařilo vzpamatovat a v posledních dvou zápasech si především s chutí zastřílelo. V sobotu se Carolině navíc po deseti dnech opět konečně výrazně dařilo v přesilových hrách.

New Jersey si na své únorové výsledky také stěžovat nemůže. Program mělo velmi náročný, protože již v tomto měsíci odehrálo třináct zápasů. Bez bodu odjelo jenom dvakrát, když nedokázalo vstřelit více než dva góly. Ďáblové tradičně velmi spoléhají na brankáře Brodeura, který nepustil náhradníka na led v zápase již více než sedm týdnů. Weekes si rozhodně více zachytal, když působil dvě sezóny v dresu dnešního domácího celku. Mnoha přesnými přihrávkami spoluhráče vybízí ke skórování útočník Eliáš. Dlouhou šňůru gólových zápasů přerušil v neděli Parise. New Jersey nemá žádné zraněné hráče a trenér má tedy z čeho vybírat. Se sestavou vzhledem k pěti výhrám v řadě však příliš míchat nemusí. Tím spíše se objevují spekulace o tom, zda se někdo nestane na poslední chvíli přebytečným. Pozornost ostatních klubů by se mohla soustředit především na obránce.

Bookmakeři bwin neočekávají, že by domácí tým potřetí za sebou doma jednoznačně uspěl. Carolina je u nich v kursu 2,7 dokonce outsiderem. Hostům se nyní vskutku daří a s dnešním soupeřem ve třech utkáních neztratili v této sezóně žádný bod. New Jersey vyhrálo na ledě dnešního soka i oba zápasy v minulém ročníku soutěže a dnes si na něj lze vsadit v kursu 2,15 .

Reklama