Hlavní obsah

AS Řím si udržuje naději na zisk titulu

Aktuálně jedenáctý celek italské Serie A Neapol minulý týden senzačně zdolal obhájce titulu Inter Milán. Tím pozvedl naděje mužstva z hlavního města na zisk italského Scudetta a právě proti římskému AS svěřenci trenéra Reji nastoupí.

Článek

Neapoli se v domácím prostředí na favority daří. Ještě na podzim Partenopei zdolali Juventus a minulý týden přidali další skalp v podobě výhry nad Interem Milán. Neapol vedla již od 3. minuty, kdy se trefil její nejlepší střelec Marcelo Zalayeta. Stejný hráč pak mohl v 75. minutě pečetit výsledek, ale z penalty zamířil mimo. Pro Azzurri to byla již třetí neproměněná penalta v posledních 3 utkáních.

„Hráli jsme skvěle. Triumf byl velkou satisfakcí pro fanoušky i hráče. Opět jsme v sobě probudili srdce bojovníka a nacházíme se ve správném psychickém rozpoložení. Na duel s AS se těšíme,“ říká kouč Edy Reja.

Proti vedoucímu Interu měli Neapolští poprvé k dispozici celý kádr a jejich fyzická kondice oproti předchozím střetnutím pozoruhodně vzrostla. Na marodku nepřibyl nikdo ani tento týden, a tak mohou domácí nastoupit opět v plné síle. Římané si budou muset hlídat neustále běhající mladíky, jimiž jsou Slovák Marek Hamšík a argentinský útočník Ezequiel Lavezzi. Právě po boku 22letého forvarda nastoupí další velká ofenzivní hrozba – Uruguayec Marcelo Zalayeta.

Hosté v polovině února podlehli venku Juventusu 0:1 a ztratili tak další cenné body v boji o celkové prvenství. Vzápětí si spravili chuť na ambiciózní Fiorentině a z přímé konfrontace s lídrem z Interu vytěžili bod za remízu 1:1. Šestnáctou Parmu rozstříleli Spallettiho svěřenci 4:0, ale největší úspěch si AS připsalo ve středečním střetnutí Ligy mistrů, když zdolalo Real Madrid na jeho půdě 2:1 a podruhé v řadě postoupilo do čtvrtfinále této prestižní soutěže.

„Byl to úžasný výsledek. Vyhrát na Santiago Bernabeu se vám nepodaří každý den. Neustále se zlepšujeme a formu jsme zachytli ve správný čas. Šanci na úspěch si uchováváme v pohárové Evropě i v Serii A,“ dodává kapitán hostí Francesco Totti.

Celek Říma dnes nečeká určitě procházka růžovým sadem. Vždyť na konci října loňského roku uhráli Partenopei v hlavním městě Itálie divokou remízu 4:4. „Neapol proti Interu předvedla určitě skvělý výkon. My stále živíme naději na titul a musíme zde zvítězit,“ dodává trenér Luciano Spalletti, jehož tým zvítězil na půdě soupeře naposled 13. ledna proti Atalantě. AS stejně jako domácí celek netrápí nijak rozsáhlá marodka. Kvůli zranění dnes nenastoupí pouze duo Gianluca Curci - Marco Cassetti.

Na výhru Neapole vypsali bookmakeři kurs 3.30. Jen nepatrně menší je kurs na remízu – 3.00 rovné. Mírným favoritem jsou hosté z Říma, na jejichž vítězství si u bwinu můžete vsadit v příjemném kursu 2.15.

Reklama