Hlavní obsah

Nottingham hraje o postup i letos

Nottingham Forest se už tři roky pokouší o postup do druhé nejvyšší anglické soutěže a letos by tento cíl chtěl už konečně naplnit. Sedm kol před koncem soutěže je však přímému postupu hodně bodově vzdálen, ale baráž by mu uniknout neměla. O tu usiluje i Brighton, který dnes nebude pro Nottingham lehkým soupeřem.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nottingham patřil před pětadvaceti lety k nejlepším klubům světa, když dokonce dvakrát za sebou vyhrál dnešní obdobu Ligy mistrů. Ale v sezoně 1998/99 z Premier league sestoupil. Poté hrál vždy v lepším středu tabulky 1. divize, ale před třemi lety ani tuto soutěž neudržel a sestoupil tak do 3. anglické nejvyšší soutěže. Už předloni vznikaly ve slavném klubu velké vlny nevole, proto vedení nakoupilo několik kvalitních hráčů a hned na začátku sezony vyhlásilo jasný cíl - postup zpět do Championship league. Začátek sezony tomu opravdu napovídal, když Nottingham válcoval jednoho soupeře za druhým, ale potom přišlo několik zranění, vítězné kouzlo vyprchalo a tým se začal propadat.

Podobně si Forest vedli v loňské sezoně, do které opět vstoupili posíleni, ale o 3 body jim utekl přímý postup a přes baráž se o soutěž výše prokousat nedokázali. V probíhající sezoně chtějí potvrdit pořekadlo - do třetice všeho dobrého. Prozatím si nevedou špatně, ale ze čtvrté příčky ztrácejí hned devět bodů na druhé Carlisle, které si pravděpodobně už přímý postup nenechá utéct. Nottingham musí o postup do baráže stále hodně bojovat, jelikož předek tabulky je velmi vyrovnaný. V dnešním zápase se domácí musejí obejít bez vykartovaného Jamese Percha.

Brighton je o dosti méně slavný klub než Nottingham a většině českých fotbalových nadšenců jeho název nic moc neříká. Ještě před dvěma lety ale hrával druhou nejvyšší ligovou soutěž, v níž však působil pouhé dvě sezony a na žádný úspěch nedosáhl. Podobně si vedl loni ve třetí lize, ale letos je to jiná. Především velmi dobré domácí výsledky drží Albion v boji o postup do baráže, který však bude velmi tuhý. V poslední době ale kráčí svěřenci Deana Wilkinse správným směrem, když ve čtyřech zápasech klopýtli pouze na hřišti Huddersfieldu a ostatní duely vyhráli.

Přesto dnes vstoupí do zápasu v roli favorita domácí, na které si můžete u bwin vsadit s kursem 1.75. Myslíte si, že Brighton dokáže uhrát alespoň remízu, pak si na to vsaďte - kurs na neprohru je 1.85.

Reklama