Hlavní obsah

Trefí se Džeko do sítě Roztoku?

Tradiční páteční bundesligová předehrávka se dnes odehraje v Roztoku, kde místní Hansa hostí v poslední době silný Wolfsburg. Domácím se naopak nyní moc nedaří, díky čemuž začínají mít sestupové starosti.

Článek

Úvod jara sice Roztoku vyšel, jelikož prohra s Bayernem se očekávala, následně uhrál bod v Norimberku a poté porazil Frankfurt. Od té doby však Pagelsdorfovi svěřenci čekají na vítězství marně, konkrétně ve třech zápasech remizovali a dva prohráli. Bez bodu vyšli ze zápasu minulý týden ve Stuttgartu, kde navíc utrpěli poměrně vysokou porážku 1:4 a přiblížili se sestupovému pásmu tabulky. Od něj momentálně dělí Roztok čtyři body, což není zdaleka moc.

Důvod k radosti trenérovi Pagelsdorfovi tak momentálně dělá asi jen prázdná marodka. Fit je totiž konečně zkušený kapitán Stefan Beinlich. Po zranění menisku se navíc zotavuje Sebastian Hähnge, ale prozatím pouze trénuje a do dnešního duelu ještě nezasáhne.

O poznání v lepší formě je momentálně Wolfsburg, který na jaře už pětkrát vyhrál. Po třech bodech si dokonce odvezl ze Schalke a také z Brém, kde před 14 dny rozhodl o nejtěsnějším možném výsledku svou brankou Brazilec Grafite. Tento okamžik však před týdnem vystřídal za potyčku s hamburským Mathijsenem a následnou červenou kartu, díky níž si nezahraje v hned pěti zápasech.

Zkušený kouč Felix Magath však nepropadá panice. „V kádru máme hodně alternativ. Dejagah a Džeko jsou top hráči a třeba se trefí hned teď v Rostocku,“ řekl bývalý trenér Bayernu Mnichov, který může do útoku poslat například i střelce z minulého týdne Danijela Ljuboju. Ten však pravděpodobně začne pouze na lavičce, jelikož má svalové problémy. V posledním duelu s Hamburkem nedostal červenou kartu pouze Grafite, ale také stoper Alexander Madlung a jeho parťák v obraně Ricardo Costa viděl osudovou pátou žlutou. Dnes se tak do defenzívy určitě postaví Jan Šimůnek.

Roztok na jaře zůstává trochu za očekáváním. Myslíte si, že to dnes prolomí a s Wolfburgem? Poté si na něj vsaďte - kurs je 2.60. Remízu ocenili bookmakeři společnosti bwin kursem 3.20. Na hosty najdete kurs 2.50.

Reklama