Hlavní obsah

Chelsea hostí Middlesbrough

Před 32. kolem ztrácela druhá Chelsea na vedoucí Manchester United 5 bodů, ale naděje na zisk titulu se Blues nevzdávají. Middlesbrough patří relativně poklidná 12. pozice, ale hosté určitě nesmí usnout na vavřínech, neboť je v dalších týdnech čekají obtížné duely s United a Tottenhamem.

Článek

Domácí rozstříleli v polovině března Derby 6:1 a uspěli i na půdě nepříjemného Sunderlandu. Na stadionu Tottenhamu vybojovali Blues jeden bod za remízu 4:4 a minulý týden zdolali v souboji o druhé místo londýnského rivala Arsenal. Gunners se na Stamford Bridge ujali zásluhou Sagni vedení, ale ztracenou střeleckou formu opět našel Didier Drogba a dvěma brankami skóre otočil.

„Middlesbrough naposled remizovalo na Arsenalu, čímž prokázali určitou kvalitu a my je nesmíme podcenit. S blížícím se koncem sezony potřebujeme zůstat koncentrovaní. Navíc bych Arsenal z boje o titul ještě nevyřazoval,“ říká trenér Avram Grant.

Stoper Blues John Terry v týdnu laboroval s nataženými kolenními vazy, ale do dnešního souboje by měl být v pořádku. Franka Lamparda trápí viróza a jeho start je nejistý. Do svatyně domácích se postaví brankář Petr Čech a na pravý kraj obrany se vrací Juliano Belletti. Mužstvo Chelsea čeká v týdnu také náročný souboj na horké půdě tureckého Fenerbahce a je možné, že trenér Grant některého hráče pošetří.

Na sklonku února Middlesbrough prohrálo s Liverpoolem a Readingem. Následně svěřenci trenéra Southgata remizovali venku s Aston Villou a Arsenalem a naposled zdolali poslední Derby County. „Když hrajete proti Chelsea, tak vás nečeká nic snadného a ani rozhodčí vám nepomohou. Od top klubů je na rozhodčí velký tlak, a pokud udělají proti nim nějaký přehmat, bude to první zpráva v médiích. Pokud zapískají proti nám, dočtete se to možná v regionálním tisku,“ říká trenér hostí Southgate.

Tomu situaci neulehčuje ani suspendace útočníka Mida a brazilského středopolaře Fabia Rochembacka. Problém s chodidlem nedovolil německému beku Huthovi nastoupit proti Derby a i dnes visí nad jeho startem velký otazník. Zimní útočná posila v podobě Afonsa Alvese zůstane nejspíš jenom na lavičce. Přednost v útoku dostanou Tuncay Sanli a Jeremie Aliadiere.

Jasným favoritem tohoto duelu je domácí Chelsea s kursem na výhru 1.25. Na vítězství Middlesbrough vypsala sázková kancelář bwin vysoký kurs 10.00rovných. Na remízu je kurs 5.00.

Reklama