Hlavní obsah

Rozjetý Sunderland vyzve Manchester City

Souboj mezi třináctým Sunderlandem a devátým Manchesterem City slibuje zajímavou zápletku. Domácí prožívají nejvydařenější část sezony, avšak stoprocentní jistotu udržení v Premier league ještě nemají. Citizens se momentálně hodně trápí, ale naděje na evropské poháry se ještě nevzdali.

Foto: archiv

Trenér Sunderlandu Roy Keane.

Článek

Sunderlandu se aktuálně nadmíru daří a tři vítězství v řadě jsou toho důkazem. V polovině března vybojovala Chelsea proti Černým kočkám pouze hubenou výhru 1:0. Posléze si celek z východního pobřeží Anglie vybojoval respekt, když zdolal Aston Villu, West Ham a naposled 3:1 Fulham. „Chceme ještě dostihnout některé týmy před námi. Hráči si jak vidno vzali ponaučení z některých nepovedených utkání a začalo se nám dařit. Musíme však myslet na to, že ještě nemáme jistou účast v příštím ročníku Premier league,“ dodává skromně trenér Roy Keane.

Bývalý záložník Manchesteru United a nyní lodivod domácích se bude muset opět obejít bez zkušeného útočníka Dwighta Yorka a Nigerijce Dicksona Etuhu, které trápí zranění kolene. Od posledního duelu s Fulhamem se marodka domácích nerozrostla, a tak lze očekávat velmi podobnou sestavu. V start mezi jedenácti vyvolenými doufá 24letý útočník Michael Chopra, který minulý víkend nastoupil až na druhý poločas, přesto však dokázal skórovat.

Citizens v podzimní části sezony sice zdolali před vlastními fanoušky Sunderland 1:0, ale nyní je situace naprosto odlišná. Jen s nostalgií mohou fanoušci Manchesteru vzpomínat na výborný start sezony, ve kterém svěřenci trenéra Erikssona usilovali i o příčky zaručující účast v Lize mistrů. Z posledních sedmi zápasů dokázali Blues zvítězit pouze jednou a ani střelecky se jim příliš nedaří.

„Nutně potřebujeme vyhrát. Z nadějně rozběhnuté sezony nakonec nemusí být vůbec nic. Na druhou stranu se nevzdáváme naděje na účast v příštím ročníku poháru UEFA a pevně věřím, že dnes naše ambice svým výkonem hráči potvrdí,“ dodává švédský kouč Sven-Goran Eriksson.

Bývalému trenérovi anglické reprezentace přidělává vrásky na čele skládání obranné řady. Mladý Nigerijec Nedum Onuoha si vykloubil rameno a do konce sezony si nezahraje. Další stoper Micah Richards se po zranění sice opět zapojil do tréninku, ale ještě chvíli potrvá, než nabere kondičku. Ve středu obrany hostí se tak nejspíš představí Richard Dunne a Vedran Corluka.

Na vítězství ve formě hrajícího Sunderlandu vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.20. Na prolomení nepříznivé série, a tudíž výhry Manchesteru City si můžete vsadit v kursu 3.05. Na remízu je kurs 3.15.

Reklama