Hlavní obsah

Spraví si Massu chuť na oblíbené antuce?

Jeden z mála antukových turnajů v Severní Americe tento týden hostí Houston. Největší město Texasu, proslulé především kosmickým střediskem, přilákalo tradičně především Jihoamerické specialisty. Mezi ně bezesporu patří Nicolas Massu, který se na úvod střetne s domácím Samem Querreym.

Článek

Nicolas Massu už dlouho patří ke světové tenisové špičce, když v paměti veřejnosti zůstávají především jeho tituly ve dvouhře i čtyřhře na Olympijských hrách v Aténách před čtyřmi lety. Kromě těchto triumfů si doposud připsal hned pět dalších, ten poslední v roce 2006 v brazilském Costa Do Sauipe.

Chilanovo čekání na titul tak trvá už dva roky a právě v probíhajícím období by se mohl dočkat. Antuka byla vždy silnou stránkou rodáka z Vina del Mar, což letos už potvrdil v Acapulco, kde si zahrál čtvrtfinále. Současný 108. hráč světového žebříčku překvapil i nedávno v Indian Wells, když si dokázal poradit s Tipsarevičem a následně velmi těsně prohrál s Robredem. Právě vítězství se srbským tenistou je v tuto chvíli jeho posledním, a i kvůli tomu by si v Houstonu chtěl jistě spravit chuť.

Porazit však musí domácího Sama Querreyho, který za poslední rok zaznamenal velký výkonnostní pokrok. Bez dvou centimetrů dva metry vysoký rodák ze San Franciska postoupil žebříčkem o rovných 80 příček výše a momentálně uzavírá první padesátku. Svou kvalitu letos prokázal především v Las Vegas, kde si překvapivě připsal svůj vůbec první triumf na okruhu ATP.

Slušně si vedl i na Australian Open, když vypadl ve třetím kole s Djokovičem. Do semifinále následně došel v Delray Beach, ale na Nišikoriho nestačil v tiebreaku třetího setu. Shodně ve druhém kole se rozloučil s prestižními turnaji série Masters v Indian Wells a Miami.

Je otázkou, jak se Querrey vyrovná s přechodem na antuku, která pro něj není rozhodně oblíbeným povrchem. Bookmakeři našli odpověď v podobě kursu 2.25 na jeho vítězství. Mírným favoritem je tak Massu, na kterého si můžete vsadit za kurs 1.50.

Reklama