Hlavní obsah

Odnese si Derby další debakl?

Další ze soubojů 35. kola Premier league přináší zajímavé měření sil mezi trápícími se mužstvy. West Ham se nachází na desáté pozici, ale sedmibodovou ztrátu na devátý Blackburn jen stěží dožene. Derby je již smířeno se svou úlohou a doufá, že si neodveze další potupnou porážku, jako minulý týden proti Aston Ville.

Foto: ČTK

Zklamaný malý fanoušek West Hamu United.

Článek

Téměř tragickou bilanci West Hamu potvrzuje pouhé jedno vítězství z posledních devíti vystoupení v nejvyšší anglické soutěži. O to smutnější je fakt, že Kladiváři podlehli rovněž nevýrazným celkům Sunderlandu a minulý týden Boltonu. „Chceme ukázat fanouškům, že jsme tuto sezonu ještě nezabalili. Několik měsíců jsme se drželi na desáté pozici a pokukovali po příčkách zajišťujících účast v poháru UEFA. To se nám bohužel nepodařilo. I v závěru sezony však budeme bojovat o každý bod,“ říká odhodlaný perspektivní obránce Jonathan Spector.

„Neviděl sem týmového ducha, Bolton nás navíc dostal mnohokrát pod obrovský tlak. Navíc jsme přišli o obránce Ferdinanda,“ konstatoval po poslední prohře kouč Curbishley. Oživení do řad domácích by dnes mělo přinést hned trio uzdravených fotbalistů. Po zranění kotníku se vrací do hry australský reprezentační bek Lucas Neill, zkušený záložník Freddie Ljungberg a natažené kolenní šlachy už netrápí ani 20letého středopolaře Marka Nobla.

Po nepřesvědčivém výkonu Bobby Zamory očekává šanci na start v základní jedenácte po boku Deana Ashtona rostoucí hvězdička Freddie Sears. Mimo hru však zůstává pětice Kieron Dyer, Daniel Gabbidon, Lee Bowyer, Calum Davenport a Nigel Quashie.

Derby si letos připsalo na své konto pouhopouhou jednu výhru a jen těžko lze očekávat, že by si druhé vítězství připsali Berani na půdě West Hamu, který na podzim svého soupeře vymazal z trávníku a vyhrál 5:0. V úvodu dubna si County připsalo těsnou porážku od Evertonu a doufalo v slušný výkon i proti Aston Ville. Ten se však nedostavil a po porážce 0:6 lze v sestavě hostí očekávat hned několik změn.

„Dostaneme branku a sesypeme se jako domeček z karet. To nás bohužel provází celou sezonu. Výkon byl naprosto neakceptovatelný už jenom vůči fanouškům, kteří si zaplatili vstupné,“ říká manažer Paul Jewell.

Minimálně jedna změna přijde hned na postu brankáře. Mezi čtyři tyče se dnes nejspíš postaví 23letý gólman Lewis Price, který by si tak přispal sedmý start v sezoně. „Roy měl prostě špatný den. Stane se to každému a každý někdy udělá více chyb,“ dodává na adresu brankáře Carolla trenér Jewell, který dlouhodobě postrádá trojici rekonvalescentů Giles Barnes, Danny Mills a Claude Davis.

Jasným adeptem na výhru je domácí West Ham, na jehož tříbodový zisk určili bookmakeři kurs 1.35. Na vítězství Derby County vypsala sázková kancelář bwin vysoký kurs 8.00 rovné a na remízu si můžete vsadit v kursu 4.25.

Reklama