Hlavní obsah

Koller se s Norimberkem vrací na místo činu

Tradiční předehrávku 31. kola německé Bundesligy obstará duel dvou sestupem ohrožených celků. Více než sedmdesátitisícový dav požene kupředu aktuálně třináctou Borussii Dortmund, která hostí šestnáctý Norimberk.

Článek

Vůbec poprvé se na Westfálský stadion podívá v dresu soupeře Jan Koller. „Byl naprostý profesionál a odvedl zde výborné služby. Rádi ho tu opět uvidíme, ale na hřišti je protivníkem jako každý jiný,“ dodává na adresu českého forvarda, který za 6 let svého působení v Dortmundu nastřílel 73 branek, sportovní ředitel Michael Zorc.

Domácí se případného sestupového ohrožení příliš neobávají, ale do konce sezony zbývají odehrát ještě 4 kola a náskok osmi bodů právě na Norimberk nemusí stačit. Borussia momentálně podává velice nevyrovnané výkony. Na konci března remizovali Černožlutí v Bochumi a následně před vlastními fanoušky zdolali silný Leverkusen. Z Allianz arény si Dortmund odvezl debakl 0:5 a ani proti Hannoveru svěřenci trenéra Dolla neuspěli. Naposled remizoval třináctý celek tabulky s Feninovým Frankfurtem 1:1.

Do dnešního duelu nastoupí domácí ve stejném složení jako proti Frankfurtu s jedinou změnou – na hrot se k Alexandru Freiovi posune Chorvat Mladen Petrič. Kvůli zraněním zůstává mimo dvojice Weidenfeller a Degen. Do tréninkového procesu se opět zapojil záložník Sebastian Kehl, ale i on na zelený pažit nejspíš nevyběhne.

Hosté nepřijíždějí do Dortmundu vůbec v poraženecké náladě. Vždyť z posledních šesti utkání prohráli pouze jedenkrát – v polovině dubna nestačil bavorský celek na obhájce titulu ze Stuttgartu. Na vlastním stadionu Norimberk posléze zásluhou Jana Kollera zdolal Wolfsburg a naposled remizoval s Bielefeldem i přesto, že po brankách Mintála a Saenka už vedl 2:0.

Po posledním duelu byl trenér von Heesen velmi rozladěný. „Je mi zle z některých otázek novinářů. Někdo, kdo nikdy nevedl bundesligový tým, mi nebude říkat, kdy mám provést střídání,“ říká 46letý německý kouč. Do kádru hostí se po zranění vrací Zvjezdan Misimovič, ale mimo hru zůstávají obránci Glauber a Reinhardt, společně s gólmanem Blažkem. „Naším úkolem je získat tři body. Pokud se vyvarujeme chyb z posledních utkání, věřím, že zde můžeme uspět,“ dodává trenér Thomas von Heesen.

O něco více věří bookmakeři v úspěch Dortmundu s kurem 2.00 rovné. Na výhru hostů z Norimberku si u bwinu můžete vsadit v kursu 3.45 a na remízu je kurs 3.25.

Reklama