Hlavní obsah

Blake je v zápase s Verdascem outsiderem

Rafael Nadal ani David Ferrer už v Římě překvapivě nepokračují a španělské otěže tak musí převzít někdo jiný. Jedním z nich by mohl být Fernando Verdasco, který se o účast mezi nejlepší osmičkou popere s Jamesem Blakem.

Článek

Ve vzájemném duelu se tito tenisté utkali doposud jednou. Stalo se tak loni ve čtvrtfinále v New Haven, kde byl úspěšnější Američan, který svého soupeře přehrál poměrně hladce po setech 6-4 a 6-2.

Mírným favoritem dnešního souboje je však Fernando Verdasco, kterému momentálně náleží 28. příčka žebříčku. Nejvýše byl loni v červnu, kdy figuroval o čtyři místa výše. Z toho je jasné, že letos rozhodně má na to, aby překonal své maximum a právě nyní přichází čas, ve kterém má šanci udělat dobré výsledky. Tvrdý povrch totiž nikdy nebyl Španělovou doménou, což potvrdil i v úvodních měsících letošního roku. Na většině turnajů se totiž loučil ve druhém kole.

Antuka to je jiná, což Verdasco potvrdil hned ve Valencii, kde došel do čtvrtfinále. V něm ale rodák z Madridu nestačil na svého krajana Davida Ferrera, jenž cestou za titulem následně porazil Robreda a Almagra. Následně v Monte Carlu ale překvapivě vypadl už v prvním kole s Monfilsem a chuť si nespravil v Barceloně, kde se po prohře s Lapenttim loučil rovněž v úvodu.

Nyní v Římě tak má madridský rodák co napravovat a prozatím mu to vychází. Nejen, že porazil krajana Moyu, ale také vrátil porážku Lapenttimu. O účast mezi nejlepší osmičkou se dnes popere s 28letým Jamesem Blakem, který momentálně patří do elitní světové desítky. Narozdíl od loňska však prozatím na turnajový titul nedosáhl a neobhájil tak ani své tituly ze Sydney z posledních dvou let. Dařilo se mu ale v Delray Beach, kde prohrál až ve finále překvapivě s Japoncem Nišikorim. „Gratuluji Keiovi k vítězství. Celý týden hrál ve výborné formě a myslím, že má velký potenciál,“ konstatoval po finálové porážce sympatický Američan.

Kromě zmíněného úspěchu si Blake vedl dobře v Melbourne, San Jose, Indian Wells, Miami a Houstonu, kde shodně dokráčel do čtvrtfinále. Tomu se přiblížil i nyní v Římě, ale antuka není pro Blaka nejsilnějším povrchem, což potvrdil minulý týden v Barceloně prohrou s Gremelmayrem. V italské metropoli si však už dokázal poradit s domácím Seppim, což je na oranžovém povrchu jistě silný hráč.

I přes toto vítězství je dnes Blake pasován do role mírného outsidera a vsadit si tak na něj můžete s kursem 2.25. Jestliže sdílíte názor expertů bwin, tím pádem věříte Verdascovi, tak si vsaďte s kursem 1.50.

Reklama