Hlavní obsah

Překazí Calleri francouzské finále?

Probíhající turnaj v marocké Casablance má dnes na programu semifinálové zápasy, ve kterých se představí hned tři Francouzi. Jediným zástupcem jiné země je Argentinec Augustin Calleri, který se pokusí zamezit ryze francouzskému finále v souboji s Julienem Benneteauem.

Foto: imholzsport.ch

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Na kurtu se tito tenisté nepotkají poprvé, jelikož před třemi lety svedli zajímavý souboj na antuce v Amersfoortu. Po setech 6-4, 2-6 a 6-3 z něj nakonec vyšel vítězně Calleri, který je možná i proto mírným favoritem dnešního duelu.

Augustin Calleri je momentálně 57. hráčem žebříčku ATP, což není až tak špatné vzhledem k tomu, že v září oslaví 32. narozeniny. Jeho síla byla vždy především na antuce, a i díky tomu v roce 2003 nakoukl do elitní světové dvacítky. Ani letos si však prozatím nevede špatně, jelikož si už zahrál čtvrtfinále v Sydney, Dauhá, Buenos Aires, Houstonu a Acapulcu. Prokletí zápasů mezi nejlepší osmičkou prolomil až nyní v Casablance a to se suchým tričkem, jelikož Younes El Aynaoui utkání po jednom gamu skrečoval.

Skreč ukončila i čtvrtfinálový souboj Juliena Benneteaua s Oscarem Hernandezem, i když za stavu 6-3 a 5-2 už nebylo nic moc co řešit. Současný 65. hráč světa nemá nyní vůbec špatnou formu, což potvrdil minulý týden v Hamburku, kde prohrál s Carlosem Moyou až v tiebreaku třetího setu. Z ostatních letošních úspěchů nutno vyzdvihnout semifinále v Aucklandu, čtvrtfinále v Las Vegas či osmifinále na turnaji série Masters v Miami. Velmi dobře si navíc rodák z Bourg en Bresse vedl na poměrně prestižním challengeru v Bergamu, kde prohrál až ve finále s domácím Seppim.

Oba hráči mají antuku v oblibě a v tomto směru, by tak neměla být pro nikoho výhodou. Na výhru Argentince vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.55. Mírným outsiderem je tak Francouz, na jehož výhru je kurs 2.29.

Reklama