Hlavní obsah

Andrejeva nečeká na úvod snadný soupeř

Věřme, že se dnes počasí v Paříži konečně umoudří a naplno vypuknout boje o druhý grandslamový titul letošní sezony. Vysoké ambice má bezesporu Igor Andrejev, který obhajuje čtvrtfinálovou účast z loňského roku. Hned v prvním kole ho však nečeká lehký protivník, jelikož Potito Starace umí na antuce hrát velmi dobrý tenis.

Článek

Ale i Andrejev si na oranžovém povrchu libuje, což prokázal v obou vzájemných zápasech, které spolu na antuce tito dva tenisté odehráli. Nejprve zvítězil před třemi lety ve Valencii a druhý úspěch přidal loni v Gstaadu. Starace však už jednou našel na Rusa recept a to překvapivě na tvrdém povrchu v Dauhá, kde se střetli v roce 2006.

Jsou tomu skoro už dva roky, co Igor Andrejev překonal poměrně velké zdravotní problémy a vrátil se k tenisu. Dlouho však nemohl najít správný recept na úspěch, až loni zazářil právě na Roland Garros. V Paříži porazil hned několik výborných tenistů a až ve čtvrtfinále ukončil jeho pouť turnajem silný Djokovič.

Tento úspěch mu bezesporu dodal na sebevědomí, se kterým vstoupil i do letošní sezony. Nejdříve si zahrál 3. kolo na Australian Open a následně čtvrtfinále na antuce v Buenos Aires, kde byl krátký na Acasusa. Stejně daleko došel překvapivě i na tvrdých površích v Dubaji a Miami, díky čemuž mohl být rozhodně se startem do sezony spokojen.

Na antuku sice vstoupil nemastným neslaným výkonem ve Valencii, ale vzápětí si spravil chuť v Monte Carlu, kde prohrál až ve čtvrtfinále s Davyděnkem. O kolo dříve se loučil na dalším z turnajů série Masters v Římě a to především kvůli tomu, že narazil na Djokoviče. V Hamburku prohrál hned v úvodním kole s výborným Soderlingem, ale minulý týden v Dusseldorfu vyhrál hned tři ze svých čtyř duelů.

Z předchozích odstavců je jasné, že moskevský rodák nepřijel do Paříže prohrát v prvním kole, ale nic není nemožné. Tím spíše, že Potito Starace je ryzí antukář a na tomto povrchu dokáže potrápit prakticky kohokoliv. Na tvrdém povrchu se rodák z Beneventa objevil letos pouze párkrát a slušný výsledek uhrál jenom na challengeru v Sunrise, kde podlehl ve čtvrtfinále Grosjeanovi.

Antuka to je jiná káva, což Starace potvrdil hned v úvodu sezony čtvrtfinálovými účastmi v Buenos Aires a Acapulcu. Stejné mety dosáhl ještě nedávno ve Valencii, a na challengeru v Neapoli dokonce nenašel přemožitele. Zaváhání si připsal v Monte Carlu s Nicolasem Lapenttim a také v Barceloně, kde hned ve druhém kole potkal Nadala. S antukovým králem se potkal i krátce před French Open na hamburské antuce a nutno dodat, že svého soka hodně potrápil, když nakonec prohrál po setech 4-6 a 6-7. V Dusseldorfu se s moc dobrou formou nepotkal, což dokládají porážky s Južným, Kohlschreiberem a D. Ferrerem.

I přes antukové schopnosti Staraceho je dnes jasným favoritem Andrejev, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.21. Jste-li názoru, že Ital vyvrátí odhady bookmakerů společnosti bwin, pak si zahrajte proti nim s kursem 3.48.

Reklama