Hlavní obsah

USA prověří jednoho z favoritů - Španělsko

Španělé byli nalosováni do skupiny D a do úvodního zápasu s Ruskem jim tak zbývá ještě poměrně dost času. Ten dnes náležitě využijí k sehrání přátelského duelu se Spojenými státy, které nedávno podlehli Anglii.

Článek

Španělsko se na evropský šampionát kvalifikovalo poměrně spolehlivě, když ve skupině F nasbíralo o dva body více než druhé Švédsko a hned o osm více než další největší konkurenti Dánsko a Severní Irsko. I letos tak přijede španělská reprezentace na závěrečný turnaj v pozici jednoho z favoritů, což pravidelně nepotvrzuje.

„Jsem přesvědčen, že jednoho dne konečně vyhrajeme a může se to stát již na letošním evropském šampionátu. Na turnaji musíme hrát s vírou, ambicemi, pokorou a přesvědčením, že můžeme něco důležitého vyhrát,“ myslí optimisticky Fernando Hierro, bývalý dlouholetý španělský reprezentant.

Svěřenci Luise Aragoňese změří v základní skupině síly s Ruskem, dobře známým Švédskem a obhájcem titulu Řeckem. Na první pohled chybí v této skupině velká jména, ale po bližším zkoumání je tato skupina velmi nevyzpytatelná.

Základ úspěchu jistě tkví v dobré přípravě, kterou Španělé začali už na jaře souboji s Itálií a Francií. Oba finalisty posledního Mistrovství světa dokázali reprezentanti z Pyrenejského poloostrova porazit shodným výsledkem 1:0, což jen dokazuje jejich kvalitu. Zvítězit se jim povedlo i v posledním přátelském duelu s Peru, když o konečném výsledku 2:1 rozhodl svou brankou z poslední minuty Juan Capdevila.

Dnes čeká Španěly souboj s USA, což je poměrně silný protivník. O tom se letos přesvědčilo už Švédsko, které podlehlo Američanům v poměru 2:0. O měsíc později remizovali svěřenci Boba Bradleyho s Mexikem a svou dobrou formu následně potvrdili jasnou výhrou s Polskem. První letošní zaváhání si připsali až před pár dny v Anglii, která zvítězila díky brankám Terryho a Gerrarda. Dalším evropským soupeřem před nadcházející kvalifikací o Mistrovství světa 2010 budou Američanům Španělé, proti kterým určitě nenastoupí Landon Donovan, Ricardo Clark, Michael Orozco a Jonathan Spector.

Podtrženo, sečteno bookmakeři jasně favorizují Španělsko s kursem 1.28. Na vítězství USA nabízí společnost bwin kurs 10.00 rovných a na remízu 4.50.

Reklama