Hlavní obsah

Švýcaři se rozloučí v zápase s Portugalskem

Pro Švýcary dnes skončí domácí šampionát, i když rozhodně tak špatný vstup do turnaje nečekali. Osmifinalisté mistrovství světa 2006 nestačil na Česko ani Turecko a je jisté, že se dnes v zápase s Portugalskem s turnajem rozloučí.

Článek

Byla to velká sláva, když Švýcarsko společně s Rakouskem dostalo možnost pořádat evropský fotbalový šampionát. Především se radovali Rakušané, kteří si tak zajistili vůbec premiérovou účast na závěrečném turnaji starého kontinentu. Švýcarské naděje na postup do čtvrtfinále už ale zhasli, naopak Rakousko se o nejlepší osmičku popere zítra s Německem.

Reprezentanti země helvétského kříže byli před šampionátem velice optimističtí a věřili, že mají šanci uspět stejně jako na posledním MS v Německu. V úvodním zápase se však nedokázali střelecky prosadit proti České republice a kromě porážky utrpěli také ránu v podobě zranění klíčového muže - Alexandera Freie. V dalším zápase s Tureckem navíc utrpěli šrámy i Marko Streller a Erden Derdiyok, jejichž dnešní start je tak nejistý. Přesto kouč Jakob Kuhn touží po úspěchu. „Chceme poprvé v historii vyhrát zápas mistrovství Evropy,“ řekl trenér švýcarského národního týmu. „Dlužíme našim fanouškům, proto musíme proti Portugalsku zahrát dobře,“ doplnil svého kouče Hakan Yakin, střelec branky v zápase s Tureckem.

Portugalci jsou na tom o hodně lépe, jelikož vyhráli zápasy s Tureckem i Českou republikou a v dnešním duelu tak mohou šetřit síly. V sestavě se tak očekávají poměrně velké změny. Jisté je, že hrát nebude Deco, který odcestoval do Barcelony pravděpodobně kvůli rozvodu. Jen na lavičce by měli být hvězdy Cristiano Ronaldo, Simao, Nuno Gomez, Pepe či Bosingwa. „Nemám žádný B tým, ale jen jeden kádr rovnocenných hráčů,“ dementoval kouč Luiz Felipe Scolari názory, že jeho mužstvo nastoupí oslabené.

I přes to vstoupí Portugalci do zápasu v roli favorita - na jejich vítězství si u společnosti bwin momentálně vsadíte s kursem 2.10 rovné. Věříte, že fotbalisté Švýcarska konečně zvítězí na Mistrovství Evropy, pak si vsaďte s kursem 3.25. Remíza je oceněna kursem 3.35. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 20:45 a potom začněte sázet live.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.