Hlavní obsah

Švédům stačí k postupu remíza, Rusové musí vyhrát

Včerejší přímý souboj o postup do čtvrtfinále vyhrála Itálie, dnes je na programu podobný zápas mezi Ruskem a Švédskem. Blíže k postupu mají Skandinávci, jimž stačí v posledním zápase ve skupině získat bod.

Článek

Rusko tak nečeká žádný jednoduchý úkol, přesto se jistě popere o možnost zahrát si ve vyřazovacích bojích. Svěřenci nizozemského trenéra Guuse Hiddinka na úvod šampionátu utrpěli jasnou porážku 1:4 se Španělskem. Ve druhém duelu však dokázali porazit obhájce titulu z Řecka, i když ani v tomto zápase nemohl vinou disciplinárního trestu nastoupit hvězdný útočník Andrej Aršavin.

„Aršavin je útočník, který může něco udělat. Může skórovat z jakékoli pozice a navíc je velmi užitečný pro tým,“ řekl směrem k Aršavinovi ruský kouč, který dnes poprvé může využít služeb útočníka Zenitu Petrohrad. „Švédové jsou každopádně favority a očekává se od nich, že budou hrát na vítězství. Nemyslím si, že mentalita Švédům dovolí hrát na remízu. Jsou to otevření lidé, kteří rádi vítězí,“ myslí si Hiddink, jehož tým postoupil na šampionát na úkor silné Anglie.

Švédové mají díky úvodním dvěma duelům lepší postavení v tabulce, jelikož se Španělskem prohráli pouze o gól a naopak Řecku vstřelili o branku více než Rusové. K postupu do čtvrtfinále jim tak chybí pouze krůček, i když není nikde psáno, že by nemohli dnes prohrát s Ruskem. V sestavě Švédska by opět neměl chybět kanonýr Zlatan Ibrahimovič, který v obou úvodních zápasech vstřelil gól, ale byl také vždy střídán.

„Zlatan cítil bolest v koleně a o přestávce jsme se o tom bavili s lékařským týmem. Podle něho by ještě odehrál několik minut, ale raději jsme se rozhodli pro změnu a neriskovali zhoršení zranění,“ komentoval stav svého forvarda po zápase se Španělskem kouč Lars Lagerbäck. Po zranění se dnes vrací do sestavy obránce Niclas Alexandersson.

Na Rusko dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs2.60. Věříte, že zvítězí naopak Švédsko, pak si vsaďte právě na něj - kurs je 2.50. Remízu ohodnotili experti světové jedničky kursem 3.35. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 20:45 a potom začněte sázet live.

Reklama