Hlavní obsah

Nabuzený Safin vyzve Seppiho

Zatím největší překvapení dosavadního průběhu Wimbledonu se událo v úterý, kdy ve druhém kole skončil Novak Djokovič na raketě Marata Safina. Toho dnes v boji o osmifinále čeká vůbec poprvé v kariéře Ital Seppi.

Článek

Marat Safin si na úvod třetího grand slamu poradil s Fabiem Fogninim, který větší odpor kladl až ve třetím, závěrečném setu. Sám ruský tenista si v souboji se světovou trojkou vůbec nevěřil. „Nedělal jsem si velké naděje a už jsem se chystal večerním letadlem domů. Už ani nevím, jaké to je hrát dobrý tenis. Začínal jsem být zoufalý, protože jsem týden co týden tvrdě trénoval a výsledky stále nepřicházely. Po výborném výkonu se nyní těším na dalšího soupeře,“ dodal po utkání Safin, jehož nejlepším umístěním na anglické trávě je čtvrtfinále z roku 2001.

Letošní sezonu zahájil aktuálně 75. hráč světa na Australian Open vítězstvím nad Lotyšem Gulbisem. Ve druhém kole však byl nad jeho síly Marcos Baghdatis. Na dalších podnicích se moskevský rodák vůbec neprosadil a náladu si spravil až v Davis Cupu, kde nečekaně zdolal Čechy Berdycha i Dlouhého. Ve Valencii i Monte Carlu nepřešel přes druhé kolo, ale naději mu dala dvě slušná vystoupení na turnajích v Mnichově či Hamburku. Na významném měření sil v německém přístavním městě na něj opět nevyzrál Tomáš Berdych. Nakonec však byl nad jeho síly v osmifinále Španěl Carlos Moya. Ve druhém kole Roland Garros vyřadil bývalou světovou jedničku Nikolaj Davyděnko a ani v Queensu se 28letý tenista do třetího kola neprobojoval.

Safinův dnešní soupeř Andreas Seppi si na úvod turnaje poradil ve čtyřech setech s Němcem Kamkem a v posledním utkání si vyzkoušel pětisetovou bitvu s Florentem Serrou z Francie, kterou po třech hodinách dovedl do zdárného konce.

Italský tenista letos prožívá zřejmě nejlepší sezonu své dosavadní kariéry a už nyní dosáhl na dvorcích v All England Clubu svého životního maxima. Na úvodním grand slamu sezony skončil rodák z Bolzana už ve druhém kole na raketě Južného, ale náladu mu spravil triumf na slušně obsazeném challengeru v Bergamu, kde se ve finále musel před jeho uměním sklonit Julien Benneteau. Další slušný výsledek si připsal až o tři měsíce později, na květnovém podniku ATP Masters v Hamburku, kde 190cm vysoký hráč zdolal jména jako Gasquet, Monaco či Kiefer a až v semifinále prohrál s Federerem. Na trávě v Queensu zastavil světovou třicítku ve druhém kole Lotyš Gulbis a v Nottinghamu překazil Seppimu cestu do semifinále Ivo Karlovič.

Na další postup Marata Safina určili bookmakeři kurs 1.30. Pokud více věříte Andreasi Seppimu, je tu pro vás kurs 2.92.

Reklama