Hlavní obsah

Poradí si Zenit s Tomskem?

Vítěz uplynulého ročníku Poháru UEFA Zenit Petrohrad přivítá v ruské Premier league na svém stadionu celek Tom Tomsk, kterému momentálně patří jedenáctá příčka.

Článek

Zenit se nachází až na čtrnácté pozici, která je především způsobena pouhými šesti odehranými zápasy, ale ani v nich domácí tým zatím nijak nezáří. Vyhrál totiž pouze jediný souboj na půdě FC Moskva. Poté svěřenci Dicka Advocaata dokonce prohráli s Kazaní a následně jenom remizovali s Jaroslavlí, Samarou a Saturnem Moskva.

Celek, který má ve svém středu semifinalisty Eura Aršavina či Zyrianova, však letos slavil úspěchy na prestižní evropské scéně. V poháru UEFA vyřadil tým Radka Šírla třeba Marseille, Bayern Mnichov a ve finále si poradil s Glasgow Rangers. Nyní se však úřadující ruský mistr musí soustředit jenom na domácí soutěž, ve které ho čeká fyzicky náročné období. Do konce července totiž musí modrobílí odehrát hned šest ligových zápasů.

Proti svému bývalému zaměstnavateli si zahraje jeho dřívější kanonýr Pavel Pogrebnyak, který v dresu sibiřského týmu nastřílel loni celkem 13 branek. Tomsk v úvodu května zdolal 3:1 Těrek Groznyj a následně doma uhrál cennou remízu s CSKA Moskva. Na půdě Lokomotivu už svěřenci trenéra Petrakova bodovat nedokázali a naposled doma remizovali 1:1 s Vladivostokem.

Jasným adeptem na vítězství je podle bookmakerů Zenit Petrohrad s kursem 1.55. Pokud věříte v překvapení v podobě tříbodového zisku hostí z Tomsku, využijte lákavého kursu 6.00. Na remízu vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.35.

Reklama