Hlavní obsah

New York zajíždí na půdu Kansasu

V nejvyšší fotbalové soutěži v USA, tedy Major League Soccer, uvidí diváci dnes v noci souboj zatím dvou ne příliš úspěšných celků. Kansas City jsou aktuálně až na poslední příčce východní konference a méně bodů už v celé MLS získalo pouze San Jose. New York se s tříbodovým náskokem nachází o jednu pozici výše, ale Red Bulls zároveň odehráli o jedno utkání více.

Foto: AP PHOTO/Dick Whipple

Hráč Kansasu Claudio Lopez obehrává obránce DC United Gonzala Martineze.

Článek

Oba celky se letos už jednou potkaly. V polovině května na stadionu New Yorku Kansas dlouho vedl, ale deset minut před koncem dokázali RBNY srovnat na konečných 1:1.

Domácím sice patří až poslední místo v tabulce, ale v uplynulých pěti utkáních prohráli Wizards pouze jednou – v 11. duelu nestačili Wiz před vlastními fanoušky na Colubmus. Od té doby uhráli svěřenci trenéra Onafla bezbrankovou remízu na půdě Toronta a šťastnou výhru si připsali proti Salt Lake, když si hráč Realu vstřelil těsně před koncem vlastní gól. Naposled proti Dallasu měl Kansas opět vykročeno k tříbodovému zisku, ale v 90. minutě o výhru přišel.

„Měli jsme několik šancí rozhodnout a kvůli naší neschopnosti jsme nezvládli závěr. Nehráli jsme špatně, ale obrana se prostě nemůže dostat pod velký tlak na tak dlouhou dobu,“ okomentoval remízu 1:1 Curt Onaflo.

New York z posledních čtyř utkání nezískal body pouze jednou. Po remíze 1:1 v New Englandu dokázali hosté před vlastním publikem zdolat Dallas a 1:1 remizovali i na stadionu Chivas USA. Sérii tří zápasů bez porážky utnulo naposled Colorado, které New York rozstřílelo 4:0. „Dnes jsme vůbec nebojovali a dostali, co jsme si zasloužili. Rapids předvedli výborný výkon,“ dodal po poslední porážce trenér hostí Juan Carlos Osorio.

O něco více věří bookmakeři domácímu Kansasu s kursem na výhru 2.20. Na tříbodový zisk New Yorku si můžete u bwinu vsadit v kursu 2.90 a na remízu je kurs 3.20.

Reklama