Hlavní obsah

Ančiče čeká na úvod Acasuso

Se začátkem nového týdne je tu také start dalšího prestižního tenisového turnaje. Po turnaji série Masters v Torontu je tu podnik v Cincinnati s celkovou dotací 2,75 mil. dolarů. V jeho prvním kole změří síly Mario Ančič a Jose Acasuso. Oba se potkali zatím pouze jednou v Mnichově v roce 2005, kde byl úspěšnější chorvatský tenista.

Foto: Kevin C. Cox/Getty Images

Mario Ančič odvrací úder Franka Dančeviče v první kole tenisového turnaje v Torontu.

Článek

Mario Ančič zmeškal kvůli zdravotním problémům úvod letošní sezony a nezahrál si tak ani na Australian Open. Poprvé se svým příznivcům představil až v únoru v Marseille, kde startoval na divokou kartu, ale přesto dokázal projít až do finále, kde prohrál Britem Murrayem. Na turnaji v Záhřebu došel 24letý tenista do semifinále a ani v Miami či Indian Wells se mu nevedlo špatně, když skončil ve třetím resp. čtvrtém kole. V závěru dubna v Barceloně byl v osmifinále nad jeho síly Nicolas Almagro a na Roland Garros skončila pro rodáka ze Splitu cesta turnajem ve třetím kole na raketě Rogera Federera. Na trávě v Queensu i Hertogenboschi vypadl aktuálně 24. hráč světa opět ve třetím kole. Velmi dobrého výsledku dosáhl chorvatský tenista ve Wimbledonu, kde dokráčel až mezi posledních osm. Tam mu však stopku vystavil znovu Roger Federer. Zde v Cincinnati Ančič rozhodně nechce navázat na své poslední vystoupení v Torontu, kde skončil hned v prvním kole s domácím Dančevičem.

Jose Acasuso je především vyznavačem antukového povrchu, a tak není divu, že mu první tři turnaje sezony na betonu příliš nevyšly. Ve Vina del Mar už ale došel do čtvrtfinále a v Buenos Aires doputoval dokonce do finále, kde ho zastavil David Nalbandian. V závěru února se představil ještě mezi nejlepšími čtyřmi v Acapulcu. Na sklonku března se světová pětapadesátka podívala do osmifinále Masters v Miami, kde nestačila na Rogera Federera. Od té doby však argentinský tenista ani jednou neprošel přes druhé kolo, což se mu konečně podařilo na antuce v Amersfoortu a výsledkem bylo čtvrtfinále. Naposled se 25letý tenista představil v Torontu. Tam si hned na úvod poradil s talentovaným Lotyšem Gulbisem a vyřadil i Chilana Gonzaleze. Nad jeho síly byl až ve třetím kole Gilles Simon.

Na vítězství Maria Ančiče určili bookmakeři bwinu kurs 1.55. Pokud si vsadíte na postup Jose Acasusa, využijete kursu 2.14.

Reklama