Hlavní obsah

Serra změří síly s Fishem

Vůbec první vzájemný souboj Mardyho Fishe s Florentem Serrou uvidí fanoušci na tenisovém turnaji v Los Angeles, kde se tito dva poperou o postup do semifinále.

Článek

Světová pětasedmdesátka Florent Serra si v prvním utkání bez větších problémů poradil s kazašským kvalifikantem Golubevem. Ve druhém kole ho však čekala nasazená dvojka Fernando Verdasco. Toho již delší dobu trápí problémy s kotníky, a jak později Španěl přiznal, nebyl od něj zrovna nejmoudřejší krok v Los Angeles vůbec startovat. „Hrál opravdu dobře. Kdykoliv jsem zahrál kratší balón, okamžitě byl na síti s jeho agresivním forehandem a tímto způsobem zahrál hodně vítězných míčů. Zároveň ho v důležitých momentech podržel servis,“ dodal po utkání Verdasco, který měl v prvním kole volný los.

V dosavadním průběhu sezony toho přitom Serra na kurtech příliš nepředvedl. V Chennai prohrál až ve čtvrtfinále s Carlosem Moyou a na dubnovém podniku v Estorilu prohrál až v boji o finále s Rusem Davyděnkem. Za zmínku stojí ještě postup 27letého hráče do třetího kola domácího Roland Garros. Od té doby ale rodák z Bordeaux přes dva soupeře přejít nedokázal, což konečně zlomil na aktuálním podniku v Kalifornii.

Na prvním grand slamu sezony došel Mardy Fish v Melbourne do třetího kola, kde ho zastavil Jarkko Nieminen. Aktuálně 43. hráč světa se v únoru probojoval ještě do čtvrtfinále podniků v Delray Beach a San Jose, kde nestačil na krajana Roddicka, stejně tak jako ve druhém utkání v Memphisu. Rozhodně nejlepší vystoupení předvedl 26letý tenista na březnovém podniku ATP Masters v Indian Wells, kde porazil hráče jako Andrejev, Davyděnko, Hewitt či Federer a skončil až ve finále na raketě Novaka Djokoviče. Na antuce v Houstonu se rodák z Minnesoty dostal do čtvrtfinále, ale na Roland Garros vypadl už ve druhém kole a v Queensu skončil ve třetím. Znovu s Andy Roddickem. Na čtyřech následujících turnajích včetně Cincinnati nedokázal americký tenista projít přes první kolo, což nezopakoval zde v Los Angeles. V prvním kole totiž vyřadil Kolumbijce Fallu a ve druhém krajana Spadeu.

Větší šance na výhru dávají bookmakeři sázkové kanceláře bwin Mardy Fishovi s kursem 1.35. Pokud věříte Florentu Serrovi, vsaďte si na něj v kursu 2.90.

Reklama