Hlavní obsah

Hrbatý může jen překvapit

Olympijský tenisový turnaj dnes pokračuje zápasy druhého kola, které už má úspěšně za sebou Tomáš Berdych. Zástupce v osmifinále mužské části by jistě rádi měli i Slováci, jejichž jedinou nadějí je Dominik Hrbatý. Ve druhém zápase na něj čeká favorizovaný James Blake.

Článek

Vzájemná bilance těchto hráčů je vyrovnaná, jelikož Blake sice vyhrál pět let starý zápas na antuce v Monte Carlu, ale Hrbatý Američana zdolal o dva roky později na Hopmanově poháru.

Utkání má přesto jednoznačného favorita, jímž je James Blake. 28letý tenista stále patří mezi elitní světovou desítku, přesto na letošní úvodní titul stále čeká. Jako poražený finalista skončil na turnajích v Delray Beach a Houstonu. O kolo dříve se rozloučil s podniky v Halle a Indianapolis, z čehož je patrné, že se mu daří především na turnajích nižší kategorie. V Torontu, Miami, Indian Wells, Římě ani Melbourne neprošel přes čtvrtfinále.

Na Olympijských hrách je v mužské části skoro kompletní světová špička a Blake by rozhodně chtěl něco konečně dokázat i na turnaji s takovým obsazením. V úvodním kole neponechal nic náhodě a ve dvou setech poslal domů Australana Guccioneho.

Větší práci by dnes mohl mít s o rok starším Dominikem Hrbatým, který se vždy dokázal na výjimečný turnaj dokonale připravit a vyhecovat k maximálnímu výkonu. Letos toho však moc na okruhu ATP nenahrál a bývalá světová dvanáctka tak může v Pekingu jen překvapit. V tuto chvíli až hráč páté světové stovky si v úvodním kole poradil s Brazilcem Belluccim.

„Pro mě je už úspěchem, že jsem se do Pekingu vůbec dostal. Můj tenis se však v posledních zlepšoval. Sám jsem zvědavý, jak mi to půjde na betonu, na kterém jsem v této sezoně příliš často nehrál. Věřím, že moje forma bude postupně stoupat a dokážu potrápit i ty nejlepší hráče,“ řekl Hrbatý před odletem do dějiště her.

Favoritem bookmakerů společnosti bwin je samozřejmě Blake s kursem 1.06 na jeho vítězství. Věříte-li slovenskému veteránovi, potom si vsaďte na jeho postup do 3. kola s kursem 7.20.

Reklama