Hlavní obsah

Žižkov přivítá ambiciózní Baník

Díky předkolu Ligy mistrů je čtvrté kolo Gambrinus ligy rozkouskované do čtyřech hracích dnů. V tradičně nejobsáhlejší neděli se tak odehrají pouze čtyři zápasy, ten televizní na Žižkově. Do Prahy letos poprvé zavítá Baník Ostrava, který by rád konečně bodoval i venku.

Článek

Žižkov je na hřištích soupeřů rovněž prozatím neúspěšný, ale doma si drží stoprocentní zisk. Před vlastními fanoušky hrál však doposud jen jednou, přesto výhra 3:0 s Teplicemi je rozhodně hodně cenná. Minulý týden se Viktorce nepodařilo přivézt body ze Zlína, kde prohrála těsně 0:1. „Rozebrali jsme si chyby, které jsme udělali ve Zlíně, a mluvili jsme o tom, jak je napravit. Musíme být prostě mnohem aktivnější než ve Zlíně,“ nechal se slyšet záložník Jan Novotný.

Dnes Žižkov přivítá jednoho z aspirantů na přední příčky Gambrinus ligy, čehož si je vědom i kouč Stanislav Griga. „Svým způsobem je pro nás trochu nepříjemné, že Baníku při vysokých ambicích nevyšel úvod soutěže podle představ. Je tedy jasné, že ztrátu bodů se bude snažit dohnat například u nás. Hráči dobře vědí, že nás čeká těžký soupeř. Jeho sestavu navíc určitě hodně stmelí svými bohatými zkušenostmi Tomáš Galásek. My jsme nyní po neúspěšném utkání ve Zlíně v trochu podobné situaci jako po zápase v Plzni. V minulém kole jsme měli jednoznačně bodovat. Prostě se ukazuje, že jsme tým dvou tváří,“ citují internetové stránky klubu žižkovského kouče.

Jak už uvedl trenér Griga, Baník má rozhodně co napravovat. V úvodních třech kolech totiž získal pouhé čtyři body a to hrál dvakrát doma. V posledním zápase s Brnem se na Bazalech představila i poslední ostravská posila - Tomáš Galásek. Zkušený středopolař svým vynikajícím výkonem jen potvrdil, že jeho osobnost může v boji o přední příčky ligy hrát významnou roli.

„Očekávám ještě víc kreativity v útočné fázi. Věřím, že s příchodem Tomáše Galáska dostane naše hra ještě větší řád a půjdeme každým odehraným utkáním nahoru. Teď nás čeká perný týden, hned ve středu hrajeme v Brumově Pohár ČMFS, takže je třeba i zátěž rozložit na víc hráčů,“ říká před zápasem se Žižkovem kouč Ostravy.

Podle bookmakerů nemá dnešní souboj Žižkova s Ostravou favorita. Na domácí Viktorku si můžete vsadit s kursem 2.95. Remízu ohodnotili experti bwin kursem 2.90 a vítězství hostů 2.35.

Reklama