Hlavní obsah

Zmírní Štěpánek špatnou bilanci Čechů na US Open?

Jako poslední ze sedmi českých zástupců na závěrečném grand slamu sezony vstoupí do hry Radek Štěpánek. Ten by se rád připojil k doposud postoupivším Vaňkovi a Minářovi. V cestě do druhého kola mu stojí Ital Potito Starace.

Článek

Radek Štěpánek se na US Open přestaví pošesté a prozatím se mu v New Yorku příliš nedařilo. Nejdále zde došel v roce 2003 do třetího kola. Loni mu nebyl příliš nakloněn los, když už ve druhém utkání musel čelit silnému Novaku Djokovičovi, se kterým svedl téměř pětihodinovou vyrovnanou bitvu, ale uspět nedokázal.

Aktuální česká tenisová dvojka se hned v úvodu roku probojovala do semifinále v Sydney. Na Australian Open Štěpánek vypadl v prvním kole, ale chuť si spravil v San Jose, kde ho až ve finále zastavil Andy Roddick. V závěru února došel 28. nasazený hráč ještě mezi nejlepší čtyři v Memphisu. S turnajem v Indian Wells se 29letý tenista rozloučil ve třetím kole a v Miami ho v osmifinále vyřadil James Blake.

V květnu se Štěpánkovi vydařil prestižní podnik v Říme, kde si poradil třeba s Rogerem Federerem a jeho pouť turnajem skončila až v semifinále. Na Roland Garros se stal rodákovi z Karviné osudným v osmifinále David Ferrer a na dvorcích All England Clubu se loučil v kole třetím. Poslední turnaje v Torontu, Cincinnati a Pekingu však příteli Nicole Vaidišové vůbec nevyšly a po vyrovnaných soubojích vypadl vždy v prvním kole.

Ani bilance Potita Staraceho na dvorcích ve Flushing Meadows není nijak excelentní. Do druhého kola se probojoval pouze v roce 2004 a následně skončil vždy v úvodním kole. Na tvrdých površích odehrál italský tenista letos jenom sedm utkání se zápornou bilancí 2-5. Momentálně 77. hráč světa došel na začátku sezony do čtvrtfinále v Buenos Aires a Acapulcu, kde ho v obou případech zastavil Argentince Nalbandian. Mezi nejlepších osm se 27letý hráč podíval ještě v dubnu ve Valencii a v květnu v Bastadu, kde zdolal Moyu a Safina. Poté se dokázal probojovat do semifinále turnaje v Kitzbuhelu a do finále challengeru v San Marinu. V Pekingu ani naposled v New Havenu se Staracemu však příliš nedařilo.

Favoritem na postup do druhého kola je Radek Štěpánek s kursem na výhru 1.25. Pokud věříte v další neúspěch českého zástupce, vsaďte si u bwinu na vítězství Potita Staraceho v kursu 3.50.

Reklama