Hlavní obsah

Poradí si Monfils s Koroljevem?

V utkání druhého kola tenisového US Open na sebe vůbec poprvé narazí Gael Monfils a ruský mladík Jevgenij Koroljev. Ten v úvodním zápase překvapil proti 34. hráči světa Robinu Soderlingovi, kterého zdolal ve třech setech.

Článek

Gael Monfils se představuje na dvorcích ve Flushing Meadows potřetí v kariéře a už nyní vyrovnal své dosavadní maximum z roku 2006. V prvním kole si totiž „Lamonf“ poradil s Pablem Cuevasem z Uruguaje po setech 6-4, 6-4 a 6-1.

Do probíhajícího ročníku přitom Monfils nevstoupil zrovna nejlépe, když na úvodních čtyřech turnajích nedošel dál jak do druhého kola. Sezona pro 21letého tenistu ale začínala až v březnu, kdy konečně doléčil problémy s kolenem. V dubnu na podniku ATP Masters v Monte Carlu mu v osmifinále vystavil stopku Roger Federer. Trochu sebevědomí nabral pařížský rodák na challengeru v Maroku, kde ve finále zdolal Jeremy Chardyho. Na antuce v Casablance příliš nezářil, ale svůj velký potenciál předvedl na Roland Garros. Tam si na něj nepřišla jména jako Ljubičič nebo Ferrer a jeho pouť turnajem zastavil až v semifinále Roger Federer. Na trávě v Nottinghamu prohrál aktuálně 33. hráč až v boji o finále s Ivo Karlovičem. Kvůli problémům s ramenem musel vynechat Wimbledon a vrátil se až v Torontu, kde v prvním kole prohrál s Andrejevem. O týden později v Cincinnati vzdal Monfils ve druhém utkání Němci Haasovi a chuť si tak alespoň částečně spravil naposled v Pekingu, kde se probojoval do čtvrtfinále.

Jevgenij Koroljev je po Juanu Martinu del Potrovi druhým nejmladším hráčem v elitní stovce žebříčku ATP. Své tenisové geny nezapře – jeho sestřenicí je totiž Anna Kurnikovová. Loni dokázal ruský tenista zvítězit ve 20 utkáních. Letos na takové číslo zatím nedosáhl a jeho bilance je záporná 12-14. Moskevský rodák přitom v průběhu sezony uhrál několik zajímavých výsledků. Probojoval se do čtvrtfinále turnajů v Sydney, Las Vegas a na dubnovém podniku ve Valencii podlehl v souboji o finále Nicolasi Almagrovi. Mezi nejlepších osm nahlédl 20letý hráč po výhrách nad Hanescem a Staracem také ve Varšavě. Na posledních třech turnajích ale vypadl vždy v prvním kole.

Na vítězství Gaela Monfilse vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.33. Na vítězství ruského mladíka Jevgenije Koroljeva si můžete vsadit v kursu 2.99.

Reklama