Hlavní obsah

Uspěje Tottenham s Liverpoolem i v Carling Cupu?

Carling Cup dnes pokračuje dalšími zápasy čtvrtého kola. Ten nejpikantnější hostí White Hirt Lane, kde domácí Tottenham přivítá slavný Liverpool. Reds mají svému soupeři co vracet, před dvěma týdny totiž na jeho hřišti prohráli v rámci Premier league.

Článek

Vítězství Tottenhamu se však nerodilo lehce, ba naopak. Už ve třetí minutě se totiž trefil hostující Dirk Kuyt a Liverpool vedl nejtěsnějším možným rozdílem až do 69. minuty, kdy skóre srovnal vlastním gólem stoper Reds Jamie Carragher. Utkání tak spělo k remízovému konci, ale Tottenham v čele s novým manažerem Harrym Redknappem zasadil v nastaveném čase Liverpoolu dýku do zad, když se trefila letní posila Roman Pavlučenko.

Spurs ale nevyšel pouze zápas s Liverpoolem. Kouzlo Harryho Redknappa zafungovalo na stadionu Arsenalu či v neděli na hřišti Manchesteru City. Se Citizens Kohouti dokonce zvítězili a poprvé od začátku sezony vystoupili ze sestupových vod. „Všichni hráči jsou po posledních zápasech nesmírně šťastní a já chci, aby to pokračovalo,“ nechal se slyšet kouč Tottenhamu, který by se svým týmem jistě rád uspěl i dnes, ale zápasy s Liverpoolem jsou vždy velmi složité. Tím spíše, že se dnes na hřišti v dresu Spurs neobjeví trojice Assou-Ekotto, Giovani dos Santos a Ledley King.

Liverpool letos opět pomýšlí na nejvyšší úspěchy na všech frontách. Na té ligové si nevede vůbec špatně, když má momentálně stejně bodů jako vedoucí Chelsea, ale nebýt už zmíněné prohry s Tottenhamem, mohlo být pro družinu Rafaela Beniteze ještě lépe. Dnešní duel se tak jistě ponese i v duchu jakési odplaty, kterou Liverpool svému soupeři jistě dluží. Tomuto faktu však španělský stratég sestavu nijak nepodřizuje a opory v podobě Robbieho Keana či Stevena Gerrarda tak nechá odpočinout. Místo nich by se v sestavě měli objevit Diego Cavalieri a Jermaine Pennant. Otázkou zůstává start Fernanda Torrese, který je konečně fit po šesti zmeškaných zápasech.

Jestliže budete dnes hledat utkání s favoritem, tak právě toto do vašeho výběru nepatří. Na Tottenham vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 2.45. Remízu si vsadíte s kursem 3.40 a na vítězství hostů z Liverpoolu za kurs 2.50.

Reklama