Hlavní obsah

Chelsea přivítá v trháku kola Arsenal

Už včera odstartovalo 15. kolo nejvyšší anglické fotbalové soutěže. Aston Villa v něm pouze remizovala s Fulhamem, čehož může využít aktuálně pátý Arsenal a posunout se kupředu. Na vedoucí Chelsea ale Kanonýři ztrácejí plných deset bodů a na Stamford Bridge cestují s vědomím, že zde od sezony 2003/04 zvítězit nedokázali.

Článek

Chelsea vstoupila do probíhajícího ročníku na výbornou. Ve 14 utkáních zaznamenala 10 vítězství, ve kterých vstřelila 32 branek a inkasovala pouhé 4. Ze vzájemného měření týmů z velké čtyřky však Blues příliš mnoho bodů nevytěžili – v polovině září doma remizovali s United 1:1 a s Liverpoolem před vlastními fanoušky dokonce prohráli 0:1.

Od té doby svěřenci trenéra Scolariho jasně zdolali Hull, Sunderland, Blackburn a West Bromwich. Klopýtli až v minulém kole, kdy nedokázali překonat defenzivní hradbu Newcastlu, který si ze západního Londýna odvezl bod za remízu 0:0. Ve středečním utkání Ligy mistrů Chelsea zásluhou Anelky proti Bordeaux vedla, ale v poslední desetiminutovce srovnával domácí Diarra na konečných 1:1.

„Je to jeden z velkých zápasů, ale pro mě je každý soupeř velký, protože když ztratíme tři body, můžeme přijít o šanci získat titul. Přesně toto chci říci hráčům. Aby nebyli motivováni pouze na Arsenal. Potřebujeme hrát každý den a každý zápas se stejnou motivací a s cílem vítězství,“ říká trenér Scolari, který Arsene Wengera považuje za blízkého přítele.

V souboji proti Bordeaux si Joe Cole poranil kotník a nejspíš bude mimo hru, stejně jako Belletti, Essien, Carvalho a Franco di Santo. Kvůli suspendaci si nezahraje ani Didier Drogba, a tak se domácí budou v útoku spoléhat především na Nicolase Anelku, který před deseti lety kopal právě za Arsenal. Do obranných řad se po problému s tříslem vrací Brazilec Alex.

Hosté rovněž nezačali sezonu špatně, ale v posledních týdnech to výsledkově není ono. Po remíze s Tottenhamem Gunners prohráli s nováčkem ze Stoku, avšak hned vzápětí zdolali Manchester United. Na podobný výkon jako proti Rudým ďáblům ale svěřenci trenéra Arsene Wengera nenavázali proti Aston Ville (0:2) a ani minulý týden proti Manchesteru City (0:3). Chuť si Arsenal alespoň částečně spravil v úterý, kdy v Champions league zdolal díky brance Bendtnera z 86. minuty Dynamo Kyjev 1:0.

„Když ztrácíte deset bodů, nemůžete tvrdit, že jste favoritem na zisk titulu. Jedině můžeme říci, že pokud chceme na titul pomýšlet, musíme si věřit. Do dnešního utkání vstupujeme s vědomím, že soupeře můžeme porazit, protože víme, že na to máme,“ říká trenér hostí Wenger, jemuž vrásky na čele přidělává poměrně velká marodka.

Na té se nachází Abou Diaby, Kolo Toure, Theo Walcott, Emmanuel Eboue, Eduardo aTomáš Rosický. Zranění se nevyhýbají ani trojici Adebayor, Sagna a Nasri, kteří by ale snad měli být připraveni nastoupit.

Bookmakeři bwinu vidí osud tohoto klání poměrně jasně. Na výhru domácí Chelsea určili kurs 1.60, zatímco na úspěch Arsenalu určili vysoký kurs 5.40. Pokud si myslíte, že tento souboj skončí remízou, využijte kursu 3.45.

Reklama