Hlavní obsah

Plzeň jede za nováčkem

Tabulka české hokejové extraligy je nepřehledná, protože v ní lze nalézt kluby s různorodým počtem odehraných zápasů. V neděli si do ní ovšem další utkání připíše všech čtrnáct klubů. Litvínov zamíří v pozici lídra na led Třince. Kladno se střetne se Znojmem o pozici na hranici první desítky. Nováček v Mladé Boleslavi hostí problémy zmítanou Plzeň.

Článek

Domácí klub po první polovině soutěže může být docela spokojen především s bodovým ziskem. Z předposlední příčky totiž stále může pošilhávat díky nepříliš velkému odstupu i po play off. Pouze desetibodovou ztrátu na šesté místo v Mladé Boleslavi jistě nečekali. Klub si zatím sto let existence připomíná velmi důstojně, i když se mu nevyhýbají problémy. Mnoho hráčů bylo již nuceno nějaké to utkání vynechat kvůli zdravotním potížím. Horší je však pohled do kolonky vstřelených branek. V této činnosti je klub nejhorší v lize, protože ještě ve svém středu nenašel žádného desetigólového střelce. Mladá Boleslav se tedy musí velmi často spoléhat na brankáře Jana Cháberu, kterého však dnes opět bude muset nejspíše nahradit Filip Šindelář.

Plzeň vstoupila do nového ročníku výtečně, když střílela podobně dobře jako v tom minulém, ale k tomu dokázala zlepšit obranu. Především na vlastním ledě dlouho vše vypadalo více než v pořádku. Na konci října však přišly dvě porážky za sebou před vlastním publikem a v listopadu získal klub pouze devět bodů v sedmi zápasech. Na veřejnost ke všemu vyšly zprávy o finančních problémech. Mustvo se dnes bude muset vyrovnat s výrazným oslabením, protože ho opustil třetí muž extraligového kanadského bodování útočník Petr Vampola. Plzeňští hokejisté jistě přesto nebudou chtít zarmoutit svého čerstvě šedesátiletého trenéra. Ten však nebude moci na led poslat obránce Martina Čakajíka a Jiřího Dobrovolného.

Bookmakeři bwin očekávají, že zápas bude velmi vyrovnaný a žádného ze soupeřů si nedovolili označit jako favorita. Na úspěch Mladé Boleslavi i Plzně vypsali shodně kurs 2,4 . První dva vzájemné duely skutečně skončily velmi těsně o jediný gól ve prospěch dnešních hostů a padlo v nich málo branek. I na zopakování tohoto faktu si lze vsadit, protože kursem 1,67 je oceněna možnost, že jich znovu bude méně než šest.

Reklama