Hlavní obsah

Hull vyzve Newcastle

Další souboj celků z elitní Premier league nabízí třetí kolo FA Cupu. Hull City se po vydařeném startu sezony začíná tabulkou nejvyšší anglické fotbalové soutěže propadat, ale sebevědomí si může zvednout dnes proti zraněními sužovanému Newcastlu, který také neoplývá zrovna oslnivou formou.

Článek

Domácí po cenné remíze 2:2 na Anfield Road utrpěli dva debakly. Nejprve se Sunderlandem 1:4 a následně na půdě Manchesteru City 1:5. Poslední zápas už nebyl v podání Hullu tak špatný a s ve formě hrající Aston Villou dlouho držel krok, ale v 88. minutě nakonec stejně inkasoval po smolném vlastním gólu Kamila Zayatteho.

Už do souboje s Aston Villou provedl trenér Phil Brown několik změn v týmu a v rotaci hráčů hodlá pokračovat i dnes. Šanci by tak mohli dostat hráči jako Nathan Doyle či Stelios Giannakopoulos a v úvahu připadají i mladý útočník Nicky Featherstone či středopolař Ryan France. Na hrotu se ale nejspíš představí Marlon King spolu s Craigem Faganem. Pro druhého jmenovaného by to byl první start v základní sestavě od září, kdy si právě v souboji s Newcastlem přivodil zlomeninu nohy.

„Udělám několik změn, chci využít celý kádr. Je tu mnoho hráčů, kteří chtějí nastoupit v prvním týmu, a dostanou šanci,“ říká kouč Brown. Na soupisce domácích budou znovu i George Boateng, Dean Windass a Dean Marney, kteří se po prohře s Manchesterem posadili pouze na tribunu. Kvůli zranění však zůstávají mimo hru Andy Dawson, Anthony Gardner a Caleb Folan. „Pokud předvedeme stejný přístup a organizaci hry, jako proti Aston Ville, budu spokojený. Dostat se do čtvrtého kola po tak dlouhé době by bylo jistě pěkné a stále fanouškům cosi dlužíme,“ připomíná Brown 20leté období, kdy Hull nedokázal nikdy přejít přes třetí kolo.

Newcastle po výhrách nad Portsmouthem (3:0) a Tottenhamem (2:1) v Premier league dvakrát vyšel bodově naprázdno. Nejprve prohrály Straky ve Wiganu a v posledním kole utrpěli před vlastním publikem debakl 1:5 od vedoucího Liverpoolu.

Trenér hostí Kinnear se navíc potýká s rozsáhlou marodkou. Na té jsou Mark Viduka, Habib Beye, Joey Barton, Claudio Cacapa, Obafemi Martins a otazník visí nad startem trojlístku Ameobi, Enrique a Butt. Dobrou zprávou pro Newcastle je přítomnost francouzského obránce Bassonga, který si proti Reds odpykával karetní trest. Na vrcholu útočné formace Newcastlu pak bude operovat buď osamocený Michael Owen, nebo doplněný o teprve 19letého Andy Carrolla.

Mírným favoritem je podle sázkové kanceláře bwin domácí Hull s kursem na výhru 2.20. Na výhru Newcastlu si můžete vsadit v kursu 2.90 a na remízu je kurs 3.20.

Reklama