Hlavní obsah

Detroit nebývá v Dallasu bez šancí

Pouze dva zápasy dnes mohou sledovat v přímém přenosu příznivci NHL. V mezikonferenčním duelu hostí Los Angeles návštěvu z velké dálky. Tampa Bay totiž na počátku tohoto týdne dokončí svou zatím úspěšnou cestovatelskou misi. Na dno pacifické divize nebude chtít spadnout Dallas, který hostí v pohodě hrající Detroit.

Článek

Domácí klub patří k největším zklamáním sezóny, protože se dlouho pohyboval kolem posledního místa v celé západní konferenci. Dallas ve druhé polovině prosince ukončil dlouhodobou krizi, když do konce kalendářního roku nebodoval pouze v jednom ze sedmi zápasů. Většinu z nich ovšem odehrál na vlastním ledě. Výkony brankář Martyho Turca jsou stále nevyrovnané, ale přesto odchytal všech minulých jedenáct zápasů. Pouze ve čtyřech z nich se však dostal s úspěšností zákroků přes 90 %. Trenér nadále nemůže počítat s celou řadou hráčů. V obraně již téměř tradičně chybí Sergej Zubov. V útoku jsou největšími ztrátami Brenden Morrow a mladý desetigólový střelec Fabian Brunnstrom. Čtvrtý týden již alespoň opět nastupuje tvrdě trénující Jere Lehtinen. Dallas se prezentuje velmi špatnou hrou v oslabeních i přesilových hrách, ale od vánočního období se alespoň snaží každého soupeře ustřílet.

Detroit tradičně ovládl svoji divizi a na druhém místě v konferenci se již nemusí cítit tolik osamocen, protože po polovině odehraných zápasů ztrácí na její čelo jenom čtyři body. Střelecky už ji ovládl a ve využívání přesilových her je stále nepřekonatelný. V sobotu se v tomto směru dočkal zklamání poprvé po čtrnácti dnech. Vánoční svátky hráče mírně ukolébaly, ale na přelomu roku se tým opět semkl a výsledkem je šest výher v řadě. V dobrém se v nich prezentovala i obrana, která v předchozím průběhu sezóny občas vykazovala výkyvy. Do branky se za ni častěji staví Ty Conklin, ale šanci už v novém kalendářním roce dostal i Chris Osgood. Do zadních řad se již vrátil jeho jmenovec Chelios. Nejistý je dnes v dresu Detroitu start obránce Niklase Kronwalla, tradičně pak nebude hrát útočník Darren McCarty.

Bookmakeři bwin očekávají, že hosté si po jasné čtvrteční domácí výhře poradí se stejným soupeřem i v opačném gardu. Na výhru Dallasu vypsali poměrně vysoký kurs 3,3 . Hosté jsou zvyklí na ledě dnešního soka alespoň jednou za sezónu vyhrát a přesně před měsícem se jim to nepodařilo. Dnes má Detroit šanci na nápravu v kursu 1,85 .

Reklama