Hlavní obsah

Porazí Magdeburg lídra?

Minulou neděli skončilo v Chorvatsku mistrovství světa v házené, na kterém Německo neuspělo. Ligová soutěž v zemi našich západních sousedů je však již opět v plném proudu. Ve šlágru dvacátého kola zavítá suverénně vedoucí Kiel do Bördelandhalle, kde změří své síly se třetím Magdeburgem.

Článek

Domácí tým má aktuálně výbornou formu, vždyť z posledních deseti střetnutí vyhráli Gladiátoři hned devět duelů. Jedničkou v magdeburgské brance je třiadvacetiletý Jürgen Müller, který přišel před sezónou z Hamburgu. Nedílnou součástí týmu tvoří také o dva roky starší Christian Sprenger, který je odchovancem Magdeburgu. Ten kvůli zranění o účast na mistrovství světa přišel. Jiný klub v kariéře nepoznal ani obránce Andreas Rojewski. K oporám patří i Christoph Therekauf, hrající na křídle. Nejlepším střelcem Gladiátorů je Damien Kabengele, jehož průměr převyšuje na jedno utkání o čtyři desetiny pět vstřelených branek.

„Na dnešní zápas se těší celý tým. Věřím, že nás vyprodaná hala požene k výkonu na hranici našich možností. Duel proti patrně nejlepšímu mužstvu světa chceme zvládnout, a pokusit se o cenný skalp soupeře,“ uvedl trenér domácích Michael Biegler.

THW Kiel obhajuje pozici nejlepšího týmu Evropy. Loni totiž kromě dominance v Německu ovládl též nejprestižnější klubovou soutěž starého kontinentu. V probíhajícím ročníku ztratil body z devatenácti střetnutí pouze jednou, a to za nerozhodný výsledek. V tabulce vedou hosté s luxusním náskokem osmi bodů před dvojicí pronásledovatelů, jimiž jsou Lemgo a právě Magdeburg.

Mezi tyčemi Kielu kraluje novopečený mistr světa, Francouz Thierry Omeyer. Ústřední postavou je též další šampión ze Záhřebu, Nikola Karabatič. Ten byl v pondělí vyhlášen nejlepším házenkářem světa za rok 2008. Rovněž švédský obr Marcus Ahlm předvádí na křídle výborné výkony. Magickou stovku gólů již o dvě trefy překonal Filip Jícha, a je v tomto ohledu nejúspěšnějším hráčem svého celku. Svěřenci islandského kouče Alfreda Gislasona nehodlají polevit, a neporažení chtějí zůstat i po dnešním utkání.

Poslední vzájemné střetnutí zcela ovládl Kiel, když na své palubovce zvítězil o dvanáct branek. Podaří se domácím po třech letech jeden z nejlepších týmů planety opět porazit? Bwin vypsal na výhru Magdeburgu kurs 3.30, nerozhodný výsledek je oceněn kursem 9.00 rovných, vítězství Kielu má kurs 1.45.

Reklama