Hlavní obsah

Zlín hraje na jihu Čech

Česká extraliga ledního hokeje míří nezadržitelně ke konci základní části, ale čtyři kola před jejím závěrem v ní není celek, který by neměl o co hrát. Sparta má šanci posunout se na čtvrtou příčku, když porazí poslední Mladou Boleslav. Dramatický souboj se očekává v Českých Budějovicích, kam míří Zlín.

Článek

Jihočechy již sice nevede trenér, který s hostujícím klubem získal extraligový titul, ale domácím přesto motivace jistě chybět nebude. České Budějovice se právě před měsícem nadechly k úprku z posledního místa. Podařilo se jim pětkrát za sebou vyhrát bez ztráty bodu. Významně jim přitom pomohla velmi dobrá hra obrany, protože během série inkasovaly pouze sedm gólů. Novým hrdinou klubu se stal brankář Jakub Kovář, který za více než čtyři týdny neinkasoval nikdy více než tři góly za zápas. Jeho spoluhráčům už se vždy tak dobře nedařilo. V úterý například České Budějovice prohrávaly velmi brzy o dvě branky a toto manko stáhly až na konci zápasu. Vinou vyloučení však rychle prohrály v prodloužení. Nebyl u toho v obraně František Ptáček, jehož start by však dnes neměl být ohrožen.

Zlín se dlouho prezentoval výtečnou hrou především na vlastním ledě. Do konce listopadu zde nebodoval pouze jednou. V prosinci se situace mírně změnila a klub se na krátkou chvíli objevil mimo play off. Ve většině průběhu sezóny se ovšem pohybuje na příčkách zajišťujících jeho předkolo. Pouze dvakrát se mu stalo, že nebodoval ve třech zápasech za sebou. Naposledy pro něj skončila takto špatná série před měsícem. Od té doby hosté nebodovali pouze jednou, když propadli na severu Čech. Jednalo se o jediné utkání, v němž nebyl žádný z hokejistů mužstva schopen skórovat. Díky zlepšeným výsledkům se Zlín dostal na hranici přímého postupu do čtvrtfinále play off. Místo v brance mužstva si vybojoval mladík Jakub Sedláček.

Oba kluby se nachází těsně pod zajímavou příčkou. Bookmakeři bwin očekávají, že rozhodující bude domácí prostředí. České Budějovice jsou pět bodů od play off a krok k němu mohou udělat výhrou v kursu 1,75 . Hostům se na ledě dnešního soka nedaří, když zde v novém tisíciletí naplno bodoval pouze ve dvou ze čtrnácti utkání. Na další ojedinělé vítězství Zlína si lze vsadit v kursu 3,55 .

Reklama