Hlavní obsah

New Jersey je první v divizi

Pouze čtyři kluby se nedostanou v sobotu na led v soutěžním utkání v severoamerické NHL. V pacifické divizi budou Los Angeles hájit náskok před Phoenixem a snažit se přiblížit k play off. V severovýchodní divizi skandálem postižený Montreal hostí Ottawu. Ve standardním čase začne derby mezi New York Islanders a New Jersey.

Článek

Ostrované zůstávají přikování ke dnu východní konference, protože se jim nedaří doma a především venku. New York Islanders se celou sezónu musí vyrovnávat s nebývalým množstvím zranění. Rick DiPietro se naposledy v brance objevil na začátku kalendářního roku. V únoru střídavě chytají Yann Danis a Joey MacDonald a dnes je na řadě první z nich. Jediným dobrým obdobím byl přelom ledna a února, kdy mužstvo vyhrálo čtyři zápasy. Přesto v minulých osmnácti utkáních pouze jednou vstřelilo více než tři góly. Na této situaci se podílí pochopitelně i velmi špatná situace především na postu centra. Primárně jde o absence zkušených Douga Weighta a Mikea Sillingera, které však nejsou jediné. Vedení Islanders se již rozhodlo myslet na budoucnost a místo jednoho obránce a útočníka získalo právo na výběr v letošním draftu a zkušeného Deana McAmmonda.

Ďáblové se dokázali zdánlivě dostatečně osamostatnit na čele divize, ale starosti jim v tomto směru může ještě dělat velký počet odehraných zápasů. New Jersey Devils nastoupili na vítěznou vlnu na konci první lednové dekády. Od té doby nebodovali pouze ve čtyřech z devatenácti zápasů. Klub to dokázal i přes trvalou absenci brankářské ikony Martina Brodeura, který se možná vrátí do hry až na sklonku měsíce. Na čtyři měsíce se stal jedničkou Scott Clemmensen, ale vítězné starty si připsal i zkušený Kevin Weekes, který chytal naposledy ve čtvrtek. Hostům se venku během sezóny zatím dařilo, což platí především o případech, kdy hráli venku více zápasů za sebou. Další vydařenou sezónu v dresu New Jersey prožívá Patrik Eliáš, který dominuje v počtu asistencí.

Bookmakeři bwin mají o favoritovi zápasu jasnou představu. Domácím New York Islanders o nic nejde a na jejich výhru je vypsán vysoký kurs 3,7 . Derby sice bývají často ošemetnou záležitostí, ale v probíhající sezóně se hostům proti domácím zatím stoprocentně dařilo. Na vítězství New Jersey je vypsán kurs 1,75 .

Reklama