Hlavní obsah

Sunderland přivítá Tottenham

Pouze jediný zápas má tento víkend na programu nejvyšší anglická fotbalová soutěž. V dohrávce 27. kola Premier league se střetnou třináctý Tottenham se čtrnáctým Sunderlandem, kteří oba shodně doposud nasbírali 31 bodů. Domácí nemají na Stadium of Light se Spurs vůbec špatnou bilanci a na podzim je dokonce porazili 2:1. Povede se jim na tento výsledek navázat i dnes?

Článek

Sunderland se v závěru ledna nadechl k velice slušným výkonům, které mu vynesly vítězství nad Fulhamem, remízu v Newcastlu a výhru 2:0 nad Stoke City. Další cenný bod přidaly Černé kočky na horké půdě Arsenalu, kde uhráli bezbrankovou remízu. V úterý však Sunderland vcelku podle očekávání neuspěl a z Anfield Road si odvezl porážku 0:2.

„Soutěž zůstává vyrovnaná a potřebujeme vyhrávat domácí zápasy, ten následující je pro nás hodně důležitý. Tottenham disponuje velice silným kádrem a určitě by neměli být v pozici, na které se právě nacházejí. Ale nevyhrávají dostatek zápasů, což svědčí o velké obtížnosti Premier league,“ říká domácí kouč Ricky Sbragia, jehož tým má na sestupové pozice náskok pouhých čtyř bodů.

Proti svému bývalému klubu nastoupil v týdnu Djibril Cisse pouze jako náhradník, ale dnes by se měl podívat do základní sestavy. Někdejší záložník Spurs Teemu Tainio zůstává na marodce kvůli problému s kolenem a nezahraje si ani obránce Nyron Nosworthy, který laboruje s nataženými kolenními vazy.

Bilance Tottenhamu v posledních utkáních je přeci jenom o něco lepší, nežli je tomu na straně domácích. Spurs vybojovali v úvodu února taktéž s Arsenalem remízu 0:0, po které následovala výhra 2:1 s Hullem a ve středu si svěřenci trenéra Redknappa s chutí zastříleli proti Middlesbrough, které si odvezlo čtyřbrankový příděl. Dvě branky vstřelil 21letý anglický záložník Aaron Lennon.

„Aaron je ve fantastické formě a vždy, když se dostal k balónu, cítili jste, že se něco stane,“ řekl na adresu talentovaného krajního záložníka trenér Redknapp. Ten dnes opět postaví do základní sestavy Robbieho Keana, který proti Boro vsítil svou první branku po návratu do řad Spurs. Romana Pavlyučenka trápí natažená třísla a tak se po bok Keana může postavit nejlepší střelec hostí, Darren Bent.

„S hráči, které zde máme, bychom neměli být na chvostu soutěže. Sezonu jsme začali špatně a od toho se všechno odvíjí. Stále ale zbývá odehrát dalších 10 utkání a je o co hrát,“ dodává anglický reprezentant Lennon.

Mírným favoritem je podle bookmakerů hostující Tottenham s kursem na výhru 2.45. Na vítězství Sunderlandu vypsala sázková kancelář bwin kurs2.65 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.15.

Reklama