Hlavní obsah

Zdramatizuje Zug semifinále?

Nejvyšší švýcarská hokejová soutěž NLA má na programu třetí semifinálové zápasy bojů o titul. Velmi výhodnou pozici má Kloten, který v případě dnešní výhry nad Zugem bude od finálových bran pouhý krůček.

Foto: Internet

Hokejisté Klotenu.

Článek

První dvě střetnutí nabídla divákům vyrovnaný průběh i výsledek, v obou případech se štěstí po výsledku 3-2 usmálo na Kloten, který je tak o mnoho blíže postupu. Zug však rozhodně nemíní prodat kůži lacino, a tak lze čekat další zajímavý souboj.

Kloten Flyers ovládl ledové plochy v zemi helvetského kříže celkem pětkrát, přičemž během let 1993-1996 získal čtvero prvenství v řadě. Loni vypadl klub ve čtvrtfinále, když nepotvrdil třetí příčku z dlouhodobé soutěže. V probíhající sezóně bronzové umístění ze základní části Kloten zopakoval, ovšem první kolo play-off zvládl tentokrát na výbornou. Servette Ženeva vyprovodil jednoznačně ve čtyřech utkáních.

Pozici brankářské jedničky zaujímá Ronald Rüeger, jedním z klíčových beků je český obránce Radek Hamr. V základní části vévodil týmové produktivitě Kimmo Rintanen, v play-off září Marcel Jenni, mající na svém kontě devět bodů. Domácí dnes nemohou počítat se službami Fadri Lemma a Rothena. „Pokud uspějeme proti Klotenu i napotřetí, prostor ke zvratu se pro soupeře výrazně sníží. Hráči rozhodně nespí na vavřínech, náskokem dvou výher se ukolébat nenechají. Věřím, že nás vyprodaná hal požene k dalšímu úspěchu,“ uvedl kouč Klotenu Andreas Eldebrink.

EV Zug minulý ročník postoupil do play-off z lichotivé čtvrté příčky, daleko nebyl ani od semifinále. Až v sedmém střetnutí napínavé série podlehl Davosu. V letošní sezóně se Zug nacházel jednu dobu dokonce na samém chvostu ligového pelotonu, výrazné zlepšení v novém roce však dovedlo tým dokonce mezi nejlepší osmičku. Energetici již svůj cíl bohatě překročili, když coby osmý celek vyřadili lídra z Bernu. Navíc dokázali sérii otočit, když od stavu 1-2 na zápasy zvítězilu třikrát v řadě.

Výrazným impulsem byl pro mužstvo prosincový návrat šestatřicetieltého kanadského útočníka Daleho McTavishe. Ten táhne mužstvo ve vyřazovací části spolu s Corsinem Camichelem. Klíčovou postavou je rovněž Josh Holden.. Skvělou práci odvádí též gólman Lars Weibel. Trenér Zugu Doug Shedden se bude muset vypořádat s početnou marodkou. Mimo hru jsou Harrison, Lüthi, Christen, Di Pietro, Meier a Sutter.

Podaří se Zugu favorita zaskočit na jeho vlastním ledě, nebo i po třetím zápase zůstane Kloten v této sérii bez porážky? Bwin předpokládá první variantu, a tak vypsal na výhru Klotenu kurs 1.75. Nerozhodný výsledek je ohodnocen kursem 4.40, na úspěch Zugu si můžete vsadit v kursu 3.55.

Reklama