Hlavní obsah

Manitoba hodlá potvrdit vedení v hokejové AHL

PRAHA

Hokejisté Manitoby, kteří v minulém týdnu dvěma vítězstvími na hřištích soupeře vyrovnali klubový rekord v počtu venkovních výher (24), chtějí v úterním utkání nižší zámořské soutěže AHL potvrdit vedení v Západní konferenci. Na vlastním ledě farma Vancouveru přivítá divizního rivala ze Syracus, které na celek Moose ztrácejí 22 bodů.

Foto: Manitoba Moose

Brankář Manitoby Corey Schneider se spoluhráčem Nolanem Baumgartnerem

Článek

Manitoba má už jistý postup do play-off, jediným dalším týmem s podobnou jistotou je Milwaukee. Doma se Manitobě relativně daří, z 34 utkání vyhrála 22. Syracusy z 36 venkovních duelů uspěly ve 13, aktuálně v neděli proti Rochesteru přišly o pětizápasovou vítěznou sérii. Program je značně nahuštěný, farma Columbusu hraje čtvrté utkání v pěti dnech.

Třetí v hodnocení produktivity soutěže je třiatřicetiletý centr Jason Krog, který Manitobě pomohl k 76 gólům (25+51). Bývalá hvězda Chicaga Wolves je přitom v týmu prvním rokem. Nejlepší hokejista Syracus Mike York nasbíral 52 bodů. Mezi tyčemi domácích září třiadvacetiletý mladík Cory Schneider, který je s úspěšností zásahů 92,9 procenta druhým nejlepším v lize. Šestadvacátá výhra v minulém týdnu navíc znamenala vyrovnání klubového rekordu.

Oba celky se potýkají se špatnou produktivitou přesilových her, Manitoba využila průměrných 16,9 procenta, Syracuse dokonce jen 14,2 procenta. Horší jsou v soutěži jen tři celky. Tým Crunch patří k nejtrestanějším týmům, v průměrů za zápas odsedí jeho hráči 23,8 minuty v boxu trestoměřičů. Horší je už jen Norfolk.

Na vítězství nejlepšího celku AHL Manitobu můžete vsadit v kursu 1,85, na hostující Syracuse vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,25. Pokud věříte v remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,8.

Reklama