Hlavní obsah

Orlando a Boston se chtějí přiblížit lídrovi z Clevelandu

PRAHA

Už za tři týdny končí základní část basketbalové NBA a finišují boje o pozice před play-off. Několik celků si dělá zálusk na vítězství ve Východní konferenci, kde zatím vede Cleveland. V zádech má tým hvězdného LeBrona Jamese dvojici silných pronásledovatelů – Boston a Orlando. Oba týmy se utkají ve středu a vítěz se opět přiblíží první příčce v konferenci.

Článek

Boston je ve skvělé formě, vyhrál poslední čtyři duely. Spolehnout se může na tradiční opory Paula Pierce, Kevina Garnetta a Raye Allena. Garnett přitom v pondělí proti Los Angeles Clippers (90:77) hrál teprve třetí utkání po třináctizápasové zdravotní pauze.

Celtics už mají jisté vítězství v Atlantické divizi, ale rádi by ještě pozlobili konferenčního lídra z Clevelandu. Stejné plány má ale i třetí Orlando, které odehrálo o dva zápasy méně a má stejně proher (18).

Oba týmy se naposledy střetly 8. března, z výhry 86:79 se radovalo Orlando. Domácí Boston sice dotahoval až 22-ti bodovou ztrátu, náskok soupeře se mu vymazat nepodařilo. Nepomohlo ani skvělých 17 bodů Raye Allena, který se blíží hranici 20 000 nastřílených bodů v NBA, v závěrečné čtvrtině. Zbývající dva vzájemné zápasy v letošní sezóny Boston vyhrál.

Orlando v pondělí zvítězilo na hřišti New Yorku Knicks 106:102, klíčem k úspěchu byla poslední čtvrtina. Tu vyhráli Magic 36:23. Nejlepším střelcem Orlanda v Madison Square Garden byl s 29 body Dwight Howard. Třiadvacetiletý centr je letos nejnebezpečnějším hráčem týmu, v průměru nastřílí 21 bodů za zápas a přidá téměř 14 doskoků.

Na výhru Orlanda si můžete vsadit v kursu 1,68, na úspěch hostujícího Bostonu pak bookmakeři Tipsportu vypsali kurs 2,29. Pokud chcete zariskovat a vsadit remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 12,00.

Reklama