Hlavní obsah

Potvrdí Vaidišová zlepšenou formu i proti Aljoně Bondarenkové?

Nejlepší česká tenistka posledních let Nicole Vaidišová by na loňskou sezónu nejradši zapomněla. V žebříčku se dlouho propadala, ale po nedávno obnovené spolupráci s nevlastním otcem Alešem Kodatem se někdejší světová sedmička opět dere nahoru. Ve druhém kole turnaje v Miami se 71. hráčka žebříčku utká s Aljonou Bondarenkovou z Ukrajiny.

Článek

Devatenáctiletá Vaidišová v prvním kole porazila Rakušanku Patricii Mayrovou jen v prvním setu, pak už 79. hráčce světa nedala šanci a vyhrála 6:4 a 6:2. Poprvé od loňského Wimbledonu dokázala fanynka hokejové NHL Vaidišová vyhrát dva zápasy v řadě.

Letos česká tenistka postoupila do druhého kola v Aucklandu, ale poté vypadla v prvním kole v Hobartu a nevedlo se jí ani na Australian Open, na úvodním grandslamu sezóny ji vyřadila Bremondová. V únoru vypadla v prvním kole v Paříži s domácí kvalifikantkou Loitovou, poté se pro zranění zápěstí odhlásila z turnaje v Dubaji. V březnu postoupila rodačka z německého Norimberku v Indian Wells do třetího kola.

Žebříčková devatenáctka Bondarenková měla v prvním kole volný los. Čtyřiadvacetiletá sympatická blondýna letos v lednu vypadla v prvním kole v Brisbane, následně v Hobartu prošla do druhého kola. Na Australian Open postoupila do třetího kola, kde vypadla s Ruskou Kuzněcovovou. V únoru stejně jako Vaidišová vypadla v prvním kole v Paříži, v Dubaji ji ve druhém kole vyřadila Garriguesová.

Obě hráčky se zatím utkaly dvakrát a v obou případech byla úspěšnější česká tenistka. Naposledy před dvěma týdny v Indian Wells 6:3 a 6:1. Druhé vzájemné měření viděl v roce 2007 Curych, kde Vaidišová vyhrála 6:1 a 6:4.

Na vítězství české tenistky si můžete vsadit v kursu 1,5, na výhru Bondarenkové vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,25.

Reklama