Hlavní obsah

Peter Ebdon vyzve v Masters O´Sullivana

V předchozím kole Masters 2010 rozložil Ronnie O´Sullivan svého protivníka Neila Robertsona, ačkoliv Australan předváděl skvělou hru. Nakonec však se snookerovým mistrem prohrál a O´Sullivan se utká dnes v dalším kole Peterem Ebdonem.

Článek

Ostříleného O´Sullivana však čekal v minulém kole opravdu až nečekaně tvrdý oříšek. Nástup do zápasu totiž mladému Australanovi vyšel na jedničku. Rychle se ujal vedení 3–0 a nejspíš by se nikdo v tu chvíli nedivil, kdyby zápas skončil s nulovou bilancí na O´Sullivanově kontě. Hodně špatná hra na dlouhou vzdálenost nedovolovala O´Sullivanovi vstoupit do zápasu nějakým větším náběhem. Nakonec dostal šanci ve čtvrtém framu a chytil se. Robertson se postupně rozpadl a prohrál 4–6.

„Ani jsem nebyl překvapen, když jsem na začátku zápasu prohrával 0–3. Byla to pěkná hra, já potřeboval několik potopení, na kterých bych se chytil. Kdyby nepřišly, mohl jsem klidně odejít s nulou,“ hodnotil zápas O´Sullivan.

„Nezpanikařil jsem. Zpanikařit nesmíte, to je pravidlo číslo jedna, protože jakmile zpanikaříte, zahráváte si s katastrofou. Musíte zůstat klidní a doufat, že vaše šance ještě přijde. Vy ji chytnete a pokusíte se dostat soupeře pod tlak,“ vysvětloval Ronnie svůj přístup ke hře.

Naopak na Robertsonovi byla znát nervozita, což se ve finále možná projevilo na několika špatných úderech. Nakonec dva náběhy nad hranici 100 bodů a další tři padesátky posunuly O´Sullivana do dalšího kola, ve kterém se utká s Peterem Ebdonem. Ten vyřadil v předchozím kole Fu Marca 6:2.

Podle bookmakerů Tipsportu je v dnešním souboji favoritem O´Sullivan, na nějž si můžete vsadit s kursem 1,18:1, na výhru Ebdona je pro vás připraven kurs 3,79:1. Souboj začíná ve 14:30, přímý přenos můžete sledovat na programu Eurosport.

Reklama