Hlavní obsah

Uchová si Nymburk postupovou naději?

Čtrnáct dní se Nymburk nepředstavil v Eurocupu, ale tato evropská soutěž opět nabírá na obrátkách. Úřadujícího českého mistra čeká dnes klíčový úkol. Pokud chce nadále pomýšlet na postup z osmifinálové skupiny, musí oplatit Gran Canarii prohru ze Španělska a v úterní odvetě v Pardubicích zvítězit.

Článek

V případě, že by Nymburk odešel z dnešního zápasu poražen, a po třech zápasech stoprocentní Crvena zvezda Bělehrad zdolala zatím beznadějně poslední Türk Telekom, budou mít Gran Canaria i známý srbský klub jistý postup již dva zápasy před koncem osmifinálových skupin.

„Ten zápas je pro nás obrovskou výzvou. Snad dopadne jinak než před dvěma týdny ve Španělsku,“ připomněl nymburský trenér Muli Katzurin prohru Středočechů o 15 bodů. „Teď to bude jiné. Hrajeme před svými fanoušky, kde máme mnohem víc sebevědomí. Ale nesmíme zapomínat na skutečnost, že hrajeme proti týmu z nejlepší evropské soutěže,“ dodal Katzurin.

Nymburk již jednou v této sezoně v Eurocupu doma prohrál s Crvenou Zvezdou Bělehrad, dnešní prohra by však měla již zcela fatální důsledky pro další účinkování mužstva na mezinárodním poli. Alespoň pro tento rok. „Ale před dvěma týdny ve Španělsku jsme se snad už poučili, poznali jsme, kde jsou silné stránky i slabiny soupeře. Když zopakujeme dobré pasáže, nejsme bez šance,“ uvedl křídelní hráč Pavel Pumprla. Nymburk poprvé v Eurocupu představí i novou posilu z Řecka Jorgise Tsiarase.

Pokud se domníváte, že Nymburk doma španělského soka porazí, je pro vás připraven kurs 1,83:1, na výhru Gran Canarie si vsaďte s kursem 1,97:1. Utkání začíná v 18:10, přímý přenos můžete sledovat na programu ČT4.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama