Hlavní obsah

Chelsea chce napravit prohru s Fulhamem

Téměř jistý titul v Premiere mají fotbalisté Chelsea. Z Ligy mistrů vypadli a tak mohou s klidem bojovat o zisk anglického poháru. V jeho čtvrtfinále se dnes utkají s Newcastlem.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

Londýn byl o víkendu svědkem třetí prohry Abramovičova týmu v této sezoně. V derby s Fulhamem nestačila Chelsea na soupeře, se kterým prohrála 0:1. I tak si ale udržela v čele tabulky dvanáctibodový náskok a jen velký výpadek by ji mohl připravit o titul. Dnes se poperou o postup do semifinále prestižního FA Cupu. "Bylo by výjimečné získat tento double. Zatím se nám ho nepodařilo získat, snad to zvládneme letos. Pro naše fanoušky je to velmi důležité," prohlásil před utkáním s Newcastlem záložník Michael Essien; jeho tým se dnes ale bude muset obejít bez potrestaných Gallase a Robbena.

Dnešní soupeř se v tabulce Premier League usídlil v pohodlném středu - s 39 body by na účast v evropských pohárech museli hodně přidat, rozhodně jim ale nehrozí ani sestup. Na přelomu února a března si Straky vedly na výbornou, vyhráli pět ze šesti utkání. Poslední dva zápasy proti silnějším soupeřům ale nezvládli; minulý víkend odjeli s nepořízenou z Manchesteru a v posledním kole nestačili doma na Liverpool. K třetímu ze silné trojky se chystají bez potrestaného Boumsonga a zraněného Brambleho, po dvou měsících by ale na hřiště mohl konečně vyběhnout uzdravený Stephen Carr.

Na Stamford Bridge letos ještě neuspěl nikdo kromě Barcelony, proto dnes bookmakeři vypsali na Chelsea nízký kurs 1.25. Pokud si troufáte vsadit neprohru Newcastlu, kurs je 3.33. U Betandwin si ale jako obvykle můžete počkat až do začátku utkání a potom sázet live.

Reklama