Hlavní obsah

Most chce potvrdit formu i proti Plzni

Bez porážky jsou po zimní přestávce v Gambrinus lize fotbalisté Mostu. Tým, který přezimoval na dně ligové tabulky, se na jaře obdivuhodně zvedl a v pěti zápasech vybojoval jedenáct bodů. O další tři si dnes zahraje doma s Plzní.

Článek

Jarní výkony Severočechů ukazují, že nákupy, které vedení klubu přes zimu udělalo, byly ku prospěchu týmu. Pod novým trenérem Ščasným, kterému do kádru přibyli Aleš Pikl, Martin Zbončák, Alexandre Mendy, obránce z Pobřeží slonoviny Arnaud Kouyo a Michal Gašparík, tým ještě neprohrál. Druhou polovinu sezony začal třemi výhrami v řadě, nad Slováckem, v Blšanech a nad Jihlavou. Z posledních dvou utkání, v Olomouci a Ostravě, si odvezl po bodu; pět bodů ze tří utkání odehraných venku je vynikající vizitkou pro tým, který na podzim všech sedm zápasů na cizích stadionech prohrál.

Špatně na tom není ani Plzeň, která na jaře prohrála jen úvodní zápas s Jabloncem. V dalších čtyřech remizovala, mj. i na hřišti pražské Slavie. Díky tomu se drží uprostřed tabulky se stejným počtem bodů, jaký má Most. "I z tohoto pohledu je jasné, že nás opět nečeká lehké utkání," nepodceňuje soupeře trenér Mostu Zdeněk Ščasný. Západočeši ale půjdou do dnešního zápasu oslabeni o kapitána Bartesku a Procházku, kteří nesmějí nastoupit kvůli kartám, hrát možná nebude ani zraněný Pilař. "Tentokrát určím sestavu až doslova na poslední chvíli. Možná až těsně před zápasem," prohlásil kouč hostů Zdeněk Michálek.

Jarní výkony domácích je dnes pasují do role favorita, na kterého bookmakeři vypsali kurs 1.90. Věříte, že oslabená Plzeň může v Mostě bodovat, jak se jí to v předcházejících letech ve druhé lize dařilo? Pak si vsaďte její neprohru v kursu 1.71 nebo rovnou dvojku s kursem 3.75.

Reklama