Hlavní obsah

Villareal se chce poprat o semifinále Ligy mistrů

Před historickým úspěchem možná stojí fotbalisté Villarealu. Španělský tým, který má letos premiéru v Lize mistrů, před týdnem v Miláně dokázal vstřelit gól; pokud dnes nad Interem zvítězí 1:0, postoupí do semifinále nejslavnější fotbalové soutěže starého kontinentu.

Článek

Villareal v Miláně dokonce sahal i po lepším výsledku, než po prohře 1:2, se kterou se vracel do Španělska. Útočník Forlan hned v prvním minutě zápasu zařídil svému týmu vedení, domácí Adriano s Martinsem ale utkání svými góly dokázali otočit. I těsná prohra ale hraje do karet Villarealu, který se dnes chystá ubránit hosty a vstřelit jim postupový gól. V sedmnácti domácích zápasech, které tým v evropských pohárech odehrál, prohráli jen jednou a třináctkrát udrželi čisté konto. S podobnou taktikou ostatně slavili úspěch už o víkendu, kdy zvítězili 1:0 na hřišti Zaragozy díky své první střele na bránu. "Hráli jsme účinně," řekl po zápase trenér Pellegrini. "Fotbal je jen o gólech a my jste ten jeden dali," dodal kouč, který se bude znovu spoléhat především na Riquelmeho s Forlanem, který se pokusí znovu překonat vynikající obranu Interu.

Ligová generálka před důležitým utkáním vyšla i hostům z Itálie, kteří si doma i s náhradníky poradili 3:0 se slabou Messinou. "Musíme hrát jako v sobotu," vrátil se k zápase s Messinou trenérh ostů Mancini. "Víme, že to bude těžký souboj, ale musíme hrát tak, abychom vyhráli. Hlavní je se kvalifikovat, my ale chceme vnutit Villarealu naši hru," odmítá myšlenky na bránění současného skóre. Mancini určitě tajně doufá, že dnes dopadnou podobně, jako při jejich poslední návštěvě Španělska v Lize mistrů, kdy zvítězili ve Valencii 5-1. Otazník ale visí nad startem Luise Figa, který nehrál ani minulý týden v itálii.

Podle bookmakerů by dnešní odveta měla být velmi vyrovnaná. Villareal je podle nich mírným favoritem, na kterého si můžete vsadit s kursem 2.45, na Inter je kurs jen o málo vyšší - 2.65. U Betandwin si ale můžete vsadit třeba i na střelce gólu a jestli rádi tipujete až podle průběhu hry, i během tohoto utkání můžete sázet live.

Reklama