Hlavní obsah

New Jersey chce protáhnout vítěznou sérii

Téměř měsíc už jsou k neporažení basketbalisté New Jersey. Nets vyhráli čtrnáct zápasů v řadě; svou vynikající sérii se dnes pokusí prodloužit proti Clevelandu, který v minulém zápase podobnou šňůru vítězství přerušil.

Článek

New Jersey se na přelomu února a března příliš nedařilo. Prohrálo pět ze šesti utkání a jen vzpomínalo na formu z konce roku, kdy Nets vyhráli deset zápasů v řadě. Potom ovšem zvítězili na palubovce New Orleans a začali tak svou rekordní sérii, během které nenašli přemožitele. Neměli přitom vůbec slabé soupeře - mimo jiné porazili Detroit, nejsilnější tým NBA, na jeho vlastním hřišti, poradili si i s Dallasem, Phoenixem a Miami. Před dnešním utkáním odehráli doma "oddychový" zápas proti Charlotte, ve kterém zvítězili 113-102. "Je skvělé vyhrát 14 zápasů za sebou, teď je ale naším cílem udržet formu a chtít hrát ještě lépe," komentoval formu svého týmu rozehrávač Jason Kidd. "Nic proti Charlotte nebo Atlantě, teď nás ale čeká Cleveland, po něm Milwaukee a Chicago a jestli chceme vyhrávat, budeme muset hrát jinak, než v posledních dvou zápasech," vrátil se ještě k předchozím utkáním.

Také Cleveland odehrál v březnu a dubnu svou rekordní sérii letošní sezony. Kavalíři vyhráli devět zápasů v řadě, vítěznou šňůru ale překvapivě utnuli newyorští Knicks, kteří nad nimi zvítězili 96:94. Jedním z důvodů byla zřejmě absence litevského obra Ilgauskase, který se zranil v předchozím utkání. Nad Ilgauskasovým startem visí dnes otazník, na druhou stranu se Clevelandu ještě v základní části vrátil do sestavy Larry Hughes, jehož střelecké i defenzivní umění se bude Kavalírům v play off určitě hodit.

Oba týmy se letos utkaly třikrát. V prvních dvou zápasech se radovali hráči New Jersey, až začátkem února se dočkal i Cleveland. Oplatí podle vás New Jersey Kavalírům poslední porážku a protáhne tak svou sérii? Nebo si myslíte, že Cleveland dnes zarmoutí fanoušky Nets, kteří očekávají patnáctou výhru v řadě? Vsaďte si na zápas New Jersey - Cleveland!

Reklama