Hlavní obsah

Bayern chce znovu odskočit Hamburku

Boj o titul v Bundeslize nekončí. Včerejší výhra Hamburku přiblížila tým z přístavního města Bayernu na pouhé dva body. Bavorský klub se jim může znovu vzdálit po dnešním utkání se Stuttgartem.

Článek

Bayern nedohrává letošní sezonu v úplné pohodě. O víkendu sice získali domácí pohár po výhře nad Frankfurtem, v lize se jim ale příliš nedaří. Tým vedený trenérem Magathem vyhrál jediný zápas z posledních čtyř a dovolil Hamburku, aby se mu přiblížil na dosah. Jedním z důvodů jsou podle vedení týmu výkony Michaela Ballacka, který dnes možná nenastoupí. Hvězdný záložník po sezoně pravděpodobně přestoupí do Chelsea a podle prezidenta klubu Beckenbauera je to na jeho výkonech znát. "Už se šetří pro Chelsea," prohlásil "Císař" po sobotním utkání. "Když někdo na hřišti jen tak poklusává, nemá to příliš společného s fotbalem. Vůbec se nesnaží," nešetřil kritikou legendární hráč. "Není to pravda. Vždy hraji nejlépe, jak umím. Nikdo mi nemůže vyčítat, že bych se nesnažil. Mým snem je odejít s doublem," nesouhlasí Ballack. Vysněný double, tedy vítězství v lize i v poháru, může Bayern vybojovat podruhé za sebou a stát se tak prvním mužstvem v německé historii, kterému se to podaří.

Naštěstí pro domácí k nim dnes míří soupeř, který už je letos bez větší motivace. Stuttgart si po loňském pátém místě pohoršil, momentálně je osmý se čtyřiceti body. Zajímavé evropské poháry jsou v nedohlednu, sestup jim také nehrozí, což na druhou stranu znamená, že může hrát uvolněně. To se jim ale poslední dobou nedaří. Stuttgart vyhrál jediné z posledních osmi utkání, a to ještě doma proti venku nevýraznému Norimberku. V dalších sedmi zápasech buď remizoval, nebo prohrál - jako například v posledním souboji s Frankfurtem, který si z jeho hřiště odvezl výhru 2:0. Ačkoli už svěřenci trenéra Veha letos ničeho nemohou dosáhnout, zápas proti lídrovi ligy je vždy výzvou. "Pokaždé, když nastoupíme proti Bayernu, chceme vyhrát," prohlásil Veh, který se dnes možná bude muset obejít bez zraněných Ljuboji a Meiry.

V Allianz Areně bývá Bayern favoritem a ani dnešek není výjimkou. Společnost Betandwin vypsala na domácí tým kurs 1.40; věříte, že dnes hosté dokáží vybojovat alespoň bod? Pak si vsaďte na neprohru Stuttgartu v kursu 2.59. A jestli jste se dosud nerozhodli, můžete si vsadit kdykoliv během zápasu live.

Reklama