Hlavní obsah

Colorado dnes bude odčarovávat kouzlo Bryzgalova

, 9. května 2006

V sezónách NHL, které předcházely výluce, prudce stoupal význam gólmanů. Během roku odpočinku se dělalo mnoho pro to, aby jejich síla poklesla. Během sezóny se to do značné míry podařilo a zajímavé přestřelky jsme viděli i v play off. Týmem, který se tomuto novému trendu od začátku května vymyká, je Anaheim.

Foto: archiv

Milan Hejduk

Článek

Bryzgalov naskočil do hry minulé pondělí, odehrál čtyři zápasy a obdržel v nich jediný gól. Brankář Anaheimu již během sezóny naznačoval, že by mohl být rovnocennou náhradou, pokud se zraní Giguere a v play off tuto roli potvrzuje. Spoluhráči mu úspěšně zametají cestu, když pečlivě brání, ale zároveň soupeře v každém ze zmiňovaných zápasů přestříleli. Mužstvo definitivně opustil Hedström, který již stejně nenastupoval a nyní odjel do Švédska za rodící manželkou.

Colorado se dostalo do nepříjemné situace. Minulý týden nevyužilo proti svému soupeři výhodu odpočinku po rychle ukončeném prvním kole. Zmizela mu důležitá zbraň, když v součtu za poslední čtyři odehrané zápasy neproměnilo už dohromady 20 přesilovek. Trenér plánuje změny v sestavě. Tou nejočekávanější by byl zřejmě návrat zkušeného Turgeona, kterého nechával ve druhém kole zatím schválně mimo hru. Ve hře by se též mohl objevit B. May.

Bookmakeři BetAndWin předpokládají, že Colorado na vlastním ledě započne obrat v sérii. Vypsali na něj kurs 2,25. Anaheim na ledě dnešního soupeře vyhrál jedno z minulých jedenácti utkání. Dnes si na něj lze vsadit v kursu 2,65.

Reklama